• No results found

Ved behandlingen av Prop. 122 S (2015–2016) og Innst. 400 S (2015–2016) ble kap. 1300, post 01 redusert med 0,2 mill. kr og post 74 økt med 10 mill. kr.

Post 01 Driftsutgifter

Det foreslås bevilget 192,9 mill. kr til drift av Sam-ferdselsdepartementet. Økningen på 19,5 mill. kr fra saldert budsjett 2016 gjelder i hovedsak pre-miebetaling til Statens pensjonskasse, jf. omtale i del I.

Bevilgningen på posten skal dekke lønn og godtgjørelser til ansatte i departementet. Videre skal den dekke driftsutgifter som husleie, anskaf-felser av maskiner, IKT, inventar, utstyr, utgifter til tjenestereiser, kompetanseutviklingstiltak og kjøp

av konsulenttjenester. Det er også satt av midler til stillingen som samferdselsråd i Brussel.

Samferdselsdepartementet hadde ved utgan-gen av 2015 174 fast tilsatte.

Post 21 Spesielle driftsutgifter – utredninger, modernisering av transportsektoren

Det foreslås bevilget 12,8 mill. kr til utredninger og modernisering av transportsektoren.

(i 1 000 kr)

Post Betegnelse

Regnskap 2015

Saldert budsjett 2016

Forslag 2017

01 Driftsutgifter 174 312 173 354 192 900

21 Spesielle driftsutgifter – utredninger,

modernisering av transportsektoren 11 524 24 276 12 800

30 Miljø-/oljevernbase i Lofoten/Vesterålen 741 21 100 17 000

70 Tilskudd til internasjonale organisasjoner 43 758 42 800 44 000 71 Tilskudd til trafikksikkerhetsformål mv. 47 700 54 100 54 900

72 Tilskudd til samferdselsberedskap 2 792 3 000 3 000

74 Tilskudd til Redningsselskapet 81 170 83 500 83 500

Sum kap. 1300 361 997 402 130 408 100

Bevilgningen på posten skal dekke Samferd-selsdepartementets videre arbeid med reformer innen transportsektoren.

Reformarbeidet er omfattende og ressurskre-vende, og det krever et godt faglig grunnlag. I ar-beidet med reform av jernbanesektoren er det opprettet et eget prosjekt i departementet. Bevilg-ningen skal dekke lønn til midlertidig tilsatte i prosjektet og andre driftsutgifter, samt ekstern bi-stand på flere felt.

Post 30 Miljø-/oljevernbase i Lofoten/

Vesterålen

Det foreslås bevilget 17 mill. kr til å etablere en miljøbase/oljevernbase i Lofoten/Vesterålen.

Samferdselsdepartementet har ansvaret for å utvikle prosjektet i samarbeid med Olje- og energidepartementet, Nærings- og fiskerideparte-mentet og Klima- og miljødepartefiskerideparte-mentet.

Det ble i 2015 etablert et midlertidig sekreta-riat for oljevern-/miljøsentret i Lofoten/Vester-ålen. Sekretariatets skal utrede og utvikle et kon-sept med forslag til lokalisering, arbeidsoppgaver, organisering og finansiering av sentret.

Sekretariatet har utarbeidet en foreløpig rap-port pr. 1. juli 2016. Det videre utredningsarbeidet vil baseres på at formålet skal være at senteret skal arbeide for å fremme kunnskap, teknologi og metoder for arbeidet med oljevern og mot marin plastforsøpling for et renere havmiljø. Det utarbei-des forslag til endelig formål, hovedmål og delmål for senteret i sluttrapporten som skal være ferdig 15. februar 2017.

Sekretariatets arbeid skjer i dialog med Nord-land fylkeskommune og med andre lokale, regio-nale og sentrale aktører og myndigheter. Det mid-lertidige sekretariatet har arbeidsted i Kyst-verkets lokaler i Kabelvåg. Bevilgningen for 2017 skal brukes til videre planlegging av senteret.

Post 70 Tilskudd til internasjonale organisasjoner

Det foreslås bevilget 44 mill. kr.

Bevilgningen skal finansiere kontingenter til Norges deltakelse i internasjonale organisasjoner og programmer m.m. innen transport og kommu-nikasjon.

Samferdselsdepartementet er medlem av føl-gende større internasjonale organisasjoner/EU-programmer:

– Den internasjonale teleunion (ITU) – Verdenspostforeningen (UPU)

– Den europeiske post- og teleorganisasjon (CEPT),

– Det europeiske jernbanebyrå (ERA), – luftfartsorganisasjonene ECAC og ICAO – Det europeiske byrå for flysikkerhet (EASA) – Den internasjonale jernbaneorganisasjon

(OTIF)

– Den internasjonale organisasjonen for offentlig transport (UITP)

– Det europeiske nettverks- og informasjonssik-kerhetsbyrået (ENISA)

– Det internasjonale transportforum (ITF) – EU-programmene om forbedring av

godstrans-portsystemets miljøegenskaper (Marco Polo II) og om samvirkeløsninger og felles rammer for europeiske offentlige forvaltninger, foretak og borgere som et middel til å modernisere den offentlige sektor (ISA2).

Videre omfatter bevilgningen departementets an-del av kostnader til Nordlig Dimensjon Partner-skap for Transport og Logistikk (ND PTL).

18 pst. av kontingenten for ITU og 16 pst. av kontingenten til UPU blir refundert av Utenriks-departementet, jf. kap. 4300, post 01.

ISA2 er et EU-program som skal løpe fra 2016–

2020, jf. Prop. 75 S (2015–2016) Samtykke til delta-kelse i en beslutning i EØS-komiteen om innlem-melse i EØS-avtalen av EU-programmet ISA2 (2016–2020) og Innst. 302 S (2015–2016). Formå-let er å legge til rette for elektronisk samhandling på tvers av landegrenser og sektorer. Det er en vi-dereføring av et mangeårig europeisk samarbeid med dette formålet. Samferdselsdepartementet er ett av flere departementer som finansierer Norges andel.

Marco Polo er et EU-program som gjennom økonomisk støtte gir insentiver til omlegging til mer miljøvennlig godstransport, primært gjen-nom modale skift fra veg til sjø og/eller jernbane.

Programmet Marco Polo II ble avsluttet ved års-skiftet 2013/2014. EU har lagt oppfølgeren til pro-grammet under det transeuropeiske transport-nettverket, TEN-T, og finansieringsordningen

«Connecting Europe Facility». Norge deltar ikke i CEF Transport og dermed ikke heller ikke i etter-følgeren til Marco Polo. Det siste norske pro-sjektet under Marco Polo-programmet avsluttes etter planen i 2016.

Den norske deltakelsen i Marco Polo finansi-eres av Nærings- og fiskeridepartementet (1/3) og Samferdselsdepartementet (2/3), som også har koordineringsansvaret. Etter hvert som pro-sjektene som mottar støtte fra Marco

Polo-pro-grammet avsluttes, vil utbetalingene til program-met reduseres.

Post 71 Tilskudd til trafikksikkerhetsformål Det foreslås bevilget 54,9 mill. kr som tilskudd til trafikksikkerhetsformål.

Bevilgningen for 2016 foreslås fordelt med 42 mill. kr til Trygg Trafikk, 3,55 mill. kr til Syklist-enes Landsforening, 1,5 mill. kr til Norsk elbil-forening og 350 000 kr til Transportøkonomisk in-stitutt for revisjon av «Trafikksikkerhetshåndbo-ken». Dette er en videreføring av tilskuddene for 2016. Tilskuddet til ITS Norge foreslås økt med 0,8 mill. kr til 2,5 mill. kr. Videre foreslås det 4 mill. kr til tilskuddsordningen for lokale trafikk-sikkerhetstiltak og 1 mill. kr til prisen «Årets tra-fikksikkerhetskommune».

Trygg Trafikk er en landsomfattende, uavhen-gig organisasjon for det frivillige trafikksikker-hetsarbeidet og skal fungere som et bindeledd mellom frivillige aktører og offentlige myndig-heter. Organisasjonen er en viktig pådriver i det nasjonale trafikksikkerhetsarbeidet og arbeider for å oppnå best mulig trafikksikkerhet for alle tra-fikantgrupper, og særlig barn og unge. Videre fun-gerer den som kunnskapsformidler og er et kom-petansesenter for trafikkopplæring for barn og unge, bl.a. gjennom å utarbeide læremidler, arran-gere kurs og tilby veiledning.

Finansieringen av Trygg Trafikk skjer dels gjennom statstilskudd og dels gjennom andre til-skudd og egne inntekter.

Tilskuddet i 2015 bidro bl.a. til å styrke ung-domssatsingen, videreutvikle kompetansesente-ret og styrke trafikkopplæring i skolen. Videre bi-dro Trygg Trafikk til økt sikkerhet for gående og syklende, samt sikring av barn i bil.

Trygg Trafikk vil i 2017 videreføre satsingen på økt sikkerhet for ungdom og myke trafikanter og være tydelige i rollen som pådriver og veileder, særlig overfor kommunesektoren. Videre vil Trygg Trafikk i 2017 styrke rollen som kompetan-sesenter for trafikkopplæring av barn og unge, bl.a. gjennom å bidra til trygg sykling på skoleve-gen. Tilskuddet for 2017 vil utgjøre om lag 53 pst.

av Trygg Trafikks inntekter.

Syklistenes Landsforening skal bl.a. arbeide for å bedre trafikksikkerheten for syklister. Regje-ringen har som en viktig transportpolitisk målset-ting å få flere til å sykle. For å få flere til å velge sykkel som transportmiddel må det oppleves som trygt å sykle. Ikke minst gjelder dette i bytrafikk, som for mange i dag oppleves som utrygt. Spesielt viktig er det også å legge til rette for trygge

skole-veger, slik at flere barn og unge kan sykle til sko-len. I arbeidet med å bedre trafikksikkerheten for syklister spiller Syklistenes Landsforening en vik-tig rolle, som en kompetent og uavhengig organi-sasjon som kan gi faglig funderte innspill til myndigheter og det politiske miljøet. Tilskuddet til Syklistenes Landsforening skal bidra til å ut-vikle organisasjonens kompetanse om sykkel som transportmiddel, herunder temaer som trafikksik-kerhet, framkommelighet og miljø.

Foreningen retter seg mot ulike målgrupper.

Den er et informasjons- og rådgivingssenter for syklister, kommuner, bedrifter, skoler m.fl. Videre gjennomfører foreningen kampanjer som aksjonen

«synlig syklist», der den bl.a. deler ut sykkellykter og sprer budskapet om at syklister må se og bli sett i trafikken. I november og desember 2015 ble det delt ut flere tusen lykter i de mange aksjonene i foreningens lokallag. Syklistenes landsforening har også arbeidet med viktige spørsmål i tilknyt-ning til regelverk og foreldres rett til å bestemme om egne barn kan sykle til/fra skolen. Forenin-gen arbeidet i 2015 også med å kartlegge «sykkel-feller» og rapportere videre til vegeier, slik at disse kan vurdere og utbedre farlige punkter for syklende. Syklistenes Landsforening arbeider også i noen grad med å påse at vegnormaler og re-levante håndbøker blir fulgt ved prosjektering og utbygging av gang- og sykkelanlegg, og at vinter-driften på sykkelanlegg følges opp i henhold til driftskontrakter.

Bruk av ITS (Intelligente Transportsystemer) er et viktig bidrag for å oppnå regjeringens tran-sportpolitiske mål, herunder trafikksikkerhet. ITS Norge er en medlemsforening for alle aktører i transportbransjen og arbeider for bedre samord-ning, bruk og utvikling av ITS-tjenester i tran-sportsektoren.

Tilskuddet til ITS Norge i 2015 bidro til at foreningen bl.a. kunne delta i flere nasjonale og in-ternasjonale prosjekter. Resultatene av disse pro-sjektene vil kunne bidra til å gjøre transportsek-toren mer effektiv, miljøvennlig og trafikksikker.

For å styrke ITS Norge i en tid preget av svært raske teknologiske endringer som har potensial til å endre transportsektoren, foreslås tilskuddet økt med 0,8 mill. kr til 2,5 mill.kr i 2017. Foreningen vil i 2017 drive kompetanseoppbygging, stimulere til forskningsinnsats, arrangere konferanser og seminarer, drive faggrupper og formidle kunn-skap og informasjon om ITS. Foreningen vil også delta i flere prosjekter både nasjonalt og interna-sjonalt.

Norsk elbilforening representerer Norges sta-dig økende antall elbilbilister. Foreningen har

som målsetting å fremme energieffektive, ladbare kjøretøy som helt eller delvis er drevet av elektri-sitet fra fornybare energikilder. Den informerer på nasjonalt nivå om hvilke fordeler elbilen brin-ger med seg og gir i tillegg forbrukerinformasjon om alt som har med elbil å gjøre. På internasjonalt nivå bidrar elbilforeningen med å spre kunnskap om elbilpolitikk og hvordan en slik politikk kan fremme elbiler i bilmarkedet.

Tilskuddet til Norsk elbilforening i 2017 skal bidra til at de kan fortsette arbeidet som kunn-skapsformidler nasjonalt og internasjonalt.

Transportøkonomisk institutt har redaktøran-svaret for «Trafikksikkerhetshåndboken» som er tilgjengelig på internett. Håndboken oppsumme-rer mer enn 200 nasjonale og internasjonale forsk-ningsrapporter om trafikksikkerhet, bl.a. om ef-fekten av ulike trafikksikkerhetstiltak. Tilskuddet i 2015 ble benyttet til kapittelrevisjoner og oppgra-dering av webversjonen, og for 2017 skal det be-nyttes det til å revidere ytterligere deler av boken.

Oppdatert informasjon om trafikksikkerhetstilta-kenes effekter er vesentlig i utformingen av tra-fikksikkerhetsarbeidet, og målet er at kapitler oppdateres hvert femte år.

Tilskuddsordningen for lokale trafikksikker-hetstiltak skal bidra til å styrke lokalt trafikksik-kerhetsarbeid i regi av kommuner og frivillige or-ganisasjoner mv. I 2015 ble det tildelt tilskudd på til sammen 4 mill. kr til 14 ulike tiltak i regi av kommuner, organisasjoner og andre aktører. Til-takene omfatter mindre infrastrukturtiltak og tra-fikantrettede tiltak.

Prisen «Årets trafikksikkerhetskommune»

skal framheve og hedre kommuner som har ut-merket seg i lokalt trafikksikkerhetsarbeid. Kårin-gen skjer på bakgrunn av innsendte forslag og skal bidra til å løfte fram forbilder som kan inspi-rere andre kommuner til økt innsats. Prisen ble i 2015 tildelt Alta kommune, mens Ski kommune fikk den i 2016.

Post 72 Tilskudd til samferdselsberedskap Det foreslås bevilget 3 mill. kr som tilskudd til samferdselsberedskap.

Målet med ordningen er å finansiere ulike ak-tørers utgifter til arbeid og oppgaver som er

vik-tige for samferdselsberedskap, men som ikke fi-nansieres direkte over statsbudsjettet. Bevilg-ningen skal dekke utgifter Avinor AS og Posten Norge AS har til risiko- og sårbarhetsanalyser, be-redskapsplanlegging og øvelser. Videre dekker bevilgningen Nasjonal kommunikasjonsmyndig-hets utgifter til å sikkerkommunikasjonsmyndig-hetsklarere personell i samferdselssektoren utover eget ansvarsområde.

Post 74 Tilskudd til Redningsselskapet Det foreslås bevilget 83,5 mill. kr til Redningssel-skapet som er det samme som i saldert budsjett 2016.

Redningsselskapet er en landsdekkende, frivil-lig, humanitær organisasjon. Det primære for-målet er å redde liv og berge verdier på sjøen. Or-ganisasjonen er en viktig beredskapsressurs langs norskekysten.

Organisasjonen utfører søk-, rednings- og hjel-petjeneste langs kysten og i tilstøtende havområ-der og driver i tillegg med ulykkesforebyggende arbeid og vern av kystmiljøet.

Redningsselskapet har i dag en flåte på 50 red-ningsskøyter. Halvparten av disse er fast beman-nede med 24-timers beredskap hele året. I tillegg har Redningsselskapet fire ambulansebåter som de opererer på vegne av helseforetak i Nord-Norge. Til sammen sysselsetter disse fartøyene 194 personer. De øvrige redningsskøytene er be-mannet hele året av de om lag 1 200 frivillige i sjø-redningskorpsene.

I 2015 reddet Redningsselskapet 30 personer på havet og berget 50 fartøyer fra forlis. Rednings-skøytene assisterte til sammen 12 719 personer gjennom 7 436 oppdrag. Redningsselskapet bidro i 2015 med redningsskøyta «Peter Henry von Koss» i Frontex-operasjonen Poseidon i Middel-havet. I farvannet mellom den greske øye Lesvos og kysten av Tyrkia hjalp redningsskøyta mellom 4 000 og 5 000 mennesker som var på flukt.

Tilskuddet bidrar til å opprettholde Rednings-selskapets innsats innen den aksjonsrettede red-ningstjenesten og det ulykkesforebyggende ar-beidet. Det dekker en del av selskapets driftsutgif-ter med søk- og redningsberedskap.