• No results found

Vil du delta i forskningsprosjektet

Vedlegg 3: Informasjonsskriv, Jobbspesialist

Vil du delta i forskningsprosjektet

«Overgang fra videregående skole til arbeidslivet for unge voksne med lett grad av utviklingshemming»?

Dette er et spørsmål til deg som er jobbspesialist i organisasjonen … og handler om å delta i masterprosjekt «Overgang fra videregående skole til arbeidslivet for unge voksne med lett grad av utviklingshemming». I dette skrivet gir vi deg informasjon om målene for prosjektet og hva deltakelsen vil innebære for deg.

Formål

Våre navn er Marte Lindhovd og Lisa Milligan. Vi er to masterstudenter fra Universitetet i Oslo som studerer spesialpedagogikk med fordypning i utviklingshemning. Formålet med dette masterprosjektet er å kartlegge suksessfaktorer hos en organisasjon som synes å lykkes med å inkludere unge voksne med lett grad av utviklingshemming fra videregående skole og inn i arbeidslivet. Med andre ord ønsker vi å rette fokus på «det gode eksemplet».

Vår problemstilling for masterprosjektet er:

Hva kjennetegner suksessfaktorene som gjør at en organisasjon lykkes i å bidra til en god overgang fra videregående skole til et ordinært arbeidsliv for unge voksne med lett grad av

utviklingshemming?

Hvem er ansvarlig for masterprosjektet?

Institutt for spesialpedagogikk ved Universitetet i Oslo er ansvarlig for prosjektet. Vår veileder er Hanne Marie Høybråten Sigstad.

Hvorfor får du spørsmål om å delta?

91 Vi henvender oss til deg fordi du arbeider som jobbspesialist i organisasjonen ... . I dette prosjektet ønsker vi å undersøke en organisasjon som synes å ha lykkes å sikre en god overgang mellom skole og arbeidsliv gjennom en såkalt case-studie, der vi vil snakke med daglig leder, jobbspesialister og arbeidstaker som har lykkes å få jobb gjennom

organisasjonen.

Når vi henvender oss til deg er det fordi vi ønsker å belyse ulike suksessfaktorer ut fra ditt perspektiv som jobbspesialist i organisasjonen. Det forutsetter at du har vært ansatt i organisasjonen i minst et år, og at du for tiden er aktiv i arbeid med overgangsprosessen fra videregående skole til arbeidsliv; fra den unge voksne går på skolen til den unge voksne har fått et arbeid.

Hva innebærer det for deg å delta i masterprosjektet?

Vi ønsker gjennom et ca. 45 minutters intervju stille spørsmål rettet mot suksessfaktorer i arbeidet du som jobbspesialist gjør for å inkludere unge voksne med lett grad av

utviklingshemming i arbeidslivet.

På bakgrunn av restriksjoner rundt Covid-19 situasjonen ønsker vi å gjennomføre intervjuet på Zoom. Opplysningene som samles inn vil registreres som notater og lydopptak som senere transkriberes. Det vil ikke samles inn opplysninger som kan identifisere deg.

Det er frivillig å delta

Det er frivillig å delta i prosjektet. Hvis du velger å delta, kan du når som helst trekke samtykket tilbake uten å oppgi noen grunn. Alle dine personopplysninger vil da bli slettet.

Det vil ikke ha noen negative konsekvenser for deg hvis du ikke vil delta eller senere velger å trekke deg.

Ditt personvern – hvordan vi oppbevarer og bruker dine opplysninger

Intervjuet gjennomføres på Zoom på en av instituttets datamaskiner, og vi vil befinne oss på et privat rom på instituttet for spesialpedagogikk. Intervjuet vil tas opp via «nettskjema diktafon» appen og lydopptaket vil automatisk lagres på en passordbeskyttet side som forvaltes av Universitetet.

92 Når intervjuet er ferdig vil dataene transkriberes og anonymiseres. Alle personopplysninger vil behandles konfidensielt. De som vil ha tilgang til dine opplysninger er Marte Lindhovd og Lisa Milligan, og vår veileder Hanne Marie Høybråten Sigstad. Opptak og

personopplysninger vil trygt oppbevares på Institutt for spesialpedagogikk ved Universitet i Oslo.

Vi vil bare bruke opplysningene om deg til formålene vi har fortalt om i dette skrivet. Vi behandler i alle personopplysninger i samsvar med personvernregelverket. Navn og

kontaktopplysninger vil erstattes med koder som lagres på egen navneliste adskilt fra øvrige data, en såkalt kodenøkkel.

Hva skjer med opplysningene dine når vi avslutter masterprosjektet?

Opplysningene anonymiseres når prosjektet avsluttes/oppgaven er godkjent, noe som etter planen er juni 2021. Alle personopplysninger vil bli slettet innen prosjektslutt. Lydopptakene som ble gjort vil være slettet fra tidligere, og transkripsjoner vil også bli slettet ved

prosjektets slutt 01.06.2021.

Hva skjer med opplysningene dine når vi avslutter masterprosjektet?

Prosjektet skal etter planen avsluttes Juni 2021. Etter at masteroppgaven er levert og godkjent, vil alt datamateriale slettes. Dette innebærer sletting av personopplysninger, notater, transkripsjoner og lydopptak.

Dine rettigheter

Så lenge du kan identifiseres i datamaterialet, har du rett til:

- innsyn i hvilke personopplysninger som er registrert om deg, og å få utlevert en kopi av opplysningene,

- å få rettet personopplysninger om deg, - å få slettet personopplysninger om deg, og

- å sende klage til Datatilsynet om behandlingen av dine personopplysninger.

Hva gir oss rett til å behandle personopplysninger om deg?

Vi behandler opplysninger om deg basert på ditt samtykke.

93 På oppdrag fra Instituttet for Spesialpedagogikk, ved Universitetet i Oslo har NSD – Norsk senter for forskningsdata AS vurdert at behandlingen av personopplysninger i dette prosjektet er i samsvar med personvernregelverket.

Hvis jeg ønsker å delta i prosjektet?

Vedlagt finner dere et samtykkeskjema. Hvis du ønsker å delta i prosjektet, må du signere dette skjemaet som du også vil få tilsendt på epost slik at vi får digital underskrift. Frist for å signere og sende samtykkeskjema er 01.03.2021. Når samtykkeskjema er underskrevet og levert vil vi ta kontakt med deg for å avtale dato og tid for intervju.

Hvor kan jeg finne ut mer?

Hvis du har spørsmål til studien, eller ønsker å benytte deg av dine rettigheter, ta kontakt med:

● Institutt for spesialpedagogikk ved Hanne Marie Høybråten Sigstad, på e-post ****

● Vårt personvernombud: Roger Markgraf-Bye

● Marte Lindhovd, tlf *********

● Lisa M. Milligan, tlf *********

Hvis du har spørsmål knyttet til NSD sin vurdering av prosjektet, kan du ta kontakt med:

● NSD – Norsk senter for forskningsdata AS på e-post (personverntjenester@nsd.no) eller på telefon: 55 58 21 17.

Med vennlig hilsen

Hanne Marie Høybråten Sigstad Veileder

Marte Lindhovd Lisa Mari Milligan Student Student

94