• No results found

Verneprosessen

Fylkesmannen mottok tilbudene om frivillig vern fra de enkelte grunneiere på ulikt tidspunkt.

De enkelte områdene har vært på separat høring, slik at disse områdene ikke inngår i en samlet verneplan.

24. Stordalen, Gloppen og Stryn kommuner, Sogn og Fjordane fylke Totalareal ca 9.100 daa daa, hvorav ca 7.400 daa produktiv skog.

Verneformål og særskilte verneverdier:

Formålet med naturreservatet er å sikre et av de få store lite berørte skogområdene som er igjen i Vest-Norge, med sitt naturlige biologiske og geologiske mangfold. Området har et stort mangfold av skogs- og vegetasjonstyper, der større deler har arealer med urskogpreget

fjellskog, men også høgproduktiv låglandsfuruskog som stedvis har et visst urskogpreg.

Området fanger opp en kontinuerlig gradient fra fjord til fjell. Målet er å ta vare på området i mest muglig naturlig tilstand, med stedegne arter og naturtyper, og skogdynamikk styrt av naturlige prosesser.

Verneverdiene i Stordalen er godt kartlagt og er godt kjent. Stordalen var et av forslagene i verneplan for barskog i Vest-Norge på slutten 1990- tallet, men ble tatt ut før vernevedtaket i 1999. I utkastet til verneplan for barskog i Vest-Norge (DN-rapport 1992-9) ble verneverdiene i området omtat slik (området utgjorde da 12.156 daa):

«Frå fjorden og opp i dei bratte skrentane veks lauvskog, både bjørkeskog og ulike

blandingar med meir edellauvskogpreg. Furuskogen tek over der terrenget vert slakare. Myr

spelar ei viktig rolle, og mykje av furuskogen står som kantsoner mot myr, eller som spreidde tre i fuktige drog. Særleg i søraustre del av området er det mykje furuskog på svært høg bonitet, og som til dels går over i bjørkeskog. I skog/myr-landskapet spelar røsslyng-blokkebærskog ei viktig rolle, der råmekrevjande artar veks saman med typiske skogsartar.

Bjønnskjegg er svært vanleg på bakkemyrane, men går og inn i skog saman med kvitlyng, røsslyng og blokkebær. Duskull, torvull, rome og molte står jamt i store delar av området. På veldrenert fastmark er det blåbærskog, der m.a. tyttebær, skrubbær, maiblom og bjønnkam går inn i eit jamt dekke av blåbær. Småbregnetypen finst gjerne i bjørkeskogen i området. Det er fleire bestand med til dels grov osp i området. Opp mot fjellet har skogen fleire stader urskogpreg, med over 400 år gamle tre. På vanskeleg tilgjengelege stader i lågare lag har og skogen utvikla seg langt i retning av urskog, der gadd og lægar opptrer hyppig. Her er kvitryggspett påvist hekkande, og området femnar truleg om minst 2 hekketerritorium».

Stordalen ble da vurdert å være av nasjonal verneverdi (***).

Høring:

Verneforslaget ble sendt på høring til berørte grunneiere og rettighetshavere, Gloppen

kommune, Stryn kommune og Sogn og Fjordane fylkeskommune, samt til Gloppen Bondelag, Gloppen Bonde- og Småbrukarlag, Gloppen jeger- og fiskarlag, Midtre Nordfjord Turlag, Stryn Bondelag, Stryn Bonde- og småbrukarlag, Stryn og Hornindal jeger- og fiskarlag, Indre Nordfjord Turlag, Sogn og Fjordane Politidistrikt, Høgskulen på Vestlandet,

Naturvernforbundet i Sogn og Fjordane, Norges Jeger- og Fiskerforbund NJFF Sogn og Fjordane, Norges vassdrags- og energiverk region vest, Sogn og Fjordane Bondelag, Sogn og Fjordane Bonde- og Småbrukarlag, Sogn og Fjordane Skogeigarlag, Sogn og Fjordane

Skogselskap, Sogn og Fjordane Turlag, Forum for natur og friluftsliv Sogn og Fjordane, Sogn og Fjordane avd. NOF, Visit Nordfjord, Statens vegvesen region vest, Forsvarsbygg, Norges jeger- og fiskerforbund, Technogarden (nødnett), NOTS, Stadnamntenesta på Vestlandet, Statnett, Avinor, Direktoratet for mineralforvaltning, Universitetsmuseet i Bergen, Den Norske Turistforening, Det Norske Skogselskap, Fortidsminneforeningen, Luftfartstilsynet, Norges geologiske undersøkelse (NGU), Norges Naturvernforbund, Norges Skogeierforbund, Norsk institutt for Naturforsking, Norsk ornitologisk forening, Norsk Skogbruksforening NORSKOG, Riksantikvaren, SABIMA, Universitetet i Bergen Geologisk institutt og Verdens Naturfond.

Sammendrag av høringsuttalelsene:

Det er avgitt to høringsuttalelser til verneforslaget.

Statens vegvesen region vest har ingen merknader.

Stryn kommune uttaler at dersom grunneierne sine skriftlig framførte interesser i Stordalen og utmarka omkring blir ivaretatt gjennom verneforskrift og avtaler, stiller Stryn kommune seg positiv til at Stordalen blir opprettet som skogreservat slik fylkesmannen forslår.

I tillegg har Fylkesmannen sammen med Vestskog arrangert to befaringer der grunneierne og kommunene ble invitert. Her kom det fram følgende merknader som har innvirkning for verneforskriften: Lagring av en båt ved Åsebøvatnet, redskap til vedlikehold av demningen ved Åsebøvatnet og tilretteleggingstiltak på eksisterende stier.

Innspillene til oppstartmeldinga ble så langt råd innarbeidet i forslaget til vern som ble sendt på høring, og fylkesmannen omtaler også det som er relevant fra denne.

Fylkesmannens kommentarer til høringsuttalelsene:

Namn

Det har ikke kommet merknader til namneforslaget, heller ikke fra Statens namnekonsulent.

Fylkesmannen holder derfor fast ved at namnet bør være Stordalen naturreservat.

Grenser

Etter at Fylkesmannen sendte forslaget på høring, har arvingene til en eiendom i Stryn kommune ikke blitt enige om å skrive under på avtale om frivillig vern, slik at arealene som ligger under dette gnr/bnr eller i sameie må tas ut av verneforslaget. Ellers er grensene i tråd med forslaget, og Fylkesmannen tilrår opprettelse av Stordalen naturreservat i tråd med de nye grensene.

Verneforskrift

Fylkesmannen tilrår følgende endringer i verneforskriften i forhold til forslaget som ble sendt på høring:

- Lagring av en båt ved Åsebøvatnet

- Lagring av redskap til vedlikehold av demningen ved Åsebøvatnet - Tilretteleggingstiltak på eksisterende stier

Stølssameiet på Dimma har en robåt uten motor lagret ved demningen til bruk for fritid og vedlikeholdsarbeid på demningen. Det bør gå fram av verneforskriften at båten fremdelse kan ligge der.

Ved et tre står diverse handredskaper og to trillebårer til bruk for vedlikeholdsarbeid på demningen. Det bør gå fram av verneforskriften at de kan lagres her.

Stien fra stølen Dimma inn til Veten (634 m.o.h.) og det gamle selet her er mye brukt som tursti. Stien har en del steder der det er slitasje, og det bør derfor være åpning i

verneforskriften for at det kan gis tillatelse til tilretteleggingstiltak på stien.

Forvaltningsplan

Fylkesmannen mener det bør utarbeides en forvaltningsplan for Stordalen naturreservat så snart som mulig etter vernevedtak. Dette vil være viktig både for bruken av naturreservatet og for planlegging av uttak av plantet gran.

Fylkesmannens tilråding:

Fylkesmannen tilrår at Stordalen naturreservat blir opprettet i tråd med avgrensing på vedlagt kart, forslag til verneforskrift, og i tråd med avtaler med grunneierne.

Miljødirektoratets tilråding:

Miljødirektoratet har omtalt spørsmål knyttet til forskriften i kap 7. Miljødirektoratet støtter fylkesmannens vurdering av avgrensning av verneområdet.

Miljødirektoratet tilrår enkelte endringer i forslag til forskrift for å tilpasse forskriften til mal uten at dette endrer restriksjonsnivået.

Tilråding Stordalen:

Miljødirektoratet slutter seg til fylkesmannens forslag til verneform og avgrensing av verneområdet.

Det er foreslått noen mindre endringer i forskriften etter høring.

Miljødirektoratet viser for øvrig til de generelle kommentarene i kap. 7 og slutter seg til fylkesmannens tilråding og tilrår vern av Stordalen som naturreservat.

25. Utvidelse av Ytamo naturreservat, Luster kommune, Sogn og Fjordane fylke Nytt areal 290 daa, hvorav 30 daa produktiv skog. Nytt totalareal 2.240 daa.

Verneformål og særskilte verneverdier:

Formålet med naturreservatet er å ta vare på et større, tilnærma urørt skogområde med spesielle naturtyper, med hele mangfoldet av arter og vegetasjonstyper og alle naturlige økologiske prosesser. Området har særskilt vitenskapelig og pedagogisk verdi ved sitt mangfold av edellauvskog, flommark, ospeskog, sumpskog og elveterrasser i en grad av naturtilstand som er uvanlig i sørboreal sone, noe som sammen med interessante

artsførekomster gir området stor referanseverdi.

Det er utskilt to kjerneområder, begge gamle og dels rike edellauvskoger i midtre/søndre del av området, med verdi viktig - B og lokalt viktig - C. 5 rødlistearter er påvist, der to har status sårbar og tre er nær truet.

Området vurderes å få en ganske god arrondering, da det er en direkte forlengelse av eksisterende verneområde, samtidig som vassdrag og snaufjell danner grensa mot andre kanter. Med grunnlag i mangelanalyse for skogvern, så dekker området opp enkelte mindre mangler knyttet til gammel edellauvskog og rødlistearter. Isolert sett vurderes området å være av lokal verneverdi (*), men det bør sees i sammenheng med det nærliggende etablerte Ytamo naturreservat. Dette inneholder noe av de samme kvalitetene, men vesentlig større areal med verdifulle miljøer og med større mangfold av krevende og rødlistede arter. Utvidelsesforslaget vil i så måte styrke verdiene i naturreservatet.

Høring:

Verneforslaget ble sendt på høring til berørte grunneiere, Luster kommune og Sogn og Fjordane fylkeskommune, samt til Luster Bondelag Luster Bonde- og Småbrukarlag, Luster jakt- og fiskelag, Luster Turlag, Jostedal bygdelag, Statens naturoppsyn Breheimen, Sogn og Fjordane Politidistrikt, Høgskulen på Vestlandet avd. for naturforvaltning,

Naturvernforbundet i Sogn og Fjordane, Norges Jeger- og Fiskerforbund NJFF Sogn og Fjordane, Norges vassdrags- og energiverk, region vest, Sogn og Fjordane Bondelag, Sogn og Fjordane Bonde- og Småbrukarlag, Sogn og Fjordane Skogeigarlag, Sogn og Fjordane

Skogselskap, Sogn og Fjordane Turlag, Forum for natur og friluftsliv Sogn og Fjordane, Sogn og Fjordane avd. NOF, Visit Sognefjorden, Statens vegvesen region vest, Forsvarsbygg, Norges jeger- og fiskerforbund, Technogarden (nødnett), NOTS, Stadnamntenesta på

Vestlandet, Statnett, Avinor, Direktoratet for mineralforvaltning, Universitetsmuseet i Bergen, Den Norske Turistforening, Det Norske Skogselskap, Fortidsminneforeningen,

Luftfartstilsynet, Norges geologiske undersøkelse (NGU), Norges Naturvernforbund, Norges Skogeierforbund, Norsk institutt for Naturforsking NINA, Norsk ornitologisk forening (NOF), Norsk Skogbruksforening NORSKOG, Riksantikvaren, SABIMA, Universitetet i Bergen Geologisk institutt og Verdens Naturfond (WWF Norge).

Sammendrag av høringsuttalelsene:

Luster kommune har ingen merknader til utvidelsen av Ytamo naturreservat: «Luster kommune har ikkje handsama saka politisk, men administrasjonen har gjort ei vurdering av framlegget. Etter vår forståing er verneverdien nokså liten isolert sett, men ei utviding kan vera positivt for Ytamo naturreservat som heilskap. Arealet det er snakk om er ikkje avmerkt med drivverdig status i temakart «Kjerneområde skogbruk». Dei lågareliggjande partia langs Jostedøla er ikkje skogsette, og areala oppover lia har berre skog av uproduktiv kategori, og er dessutan for bratt for maskinell drift. Ettersom det er lauvskog annan stad på eigedomen,

vert dei negative konsekvensane for garden sin samla ressurstilgang ved eit eventuelt vern moderate. Med dette til grunn har Luster kommune ingen merknader til utvidinga av Ytamo NR.»

Fylkesmannens kommentarer til høringsuttalelsene:

Vurdering av grenser og verneforskrift

Fylkesmannen ser det som verdfullt å utvide Ytamo naturreservat mot nord for å få en bedre helhet og arrondering. I tillegg er steinura ned mot elva med lite skog av kvartærgeologisk verdi. Avgrensingen ned mot elvene Jostedøla og Vigdøla vil gi en god arrondering av Ytamo naturreservat.

Fylkesmannen ber Miljødirektoratet vurdere innspillet fra Forsvarsbygg om endring i verneforskriften i lys av at verneforskriften for Ytamo naturreservat ikke har vært på høring nå siden det gjelder en utvidelse av naturreservatet. Fylkesmannen mener endringen ikke vil innebære særlig endring for den praktiske forvaltningen av naturreservatet.

Fylkesmannen ser det som positivt at Luster kommune ikke har merknader til utvidelsen av Ytamo naturreservat, og at kommunen ser at helheten for Ytamo naturresevat vil bli bedre.

Fylkesmannens tilråding:

Fylkesmannen vil med dette tilrå at Ytamo naturreservat blir utvidet i tråd med høringsforslaget og avtale med grunneierne.

Miljødirektoratets tilråding:

Miljødirektoratet har omtalt spørsmål knyttet til forskriften i kap 7. Miljødirektoratet støtter fylkesmannens vurdering av avgrensning av verneområdet.

Gjeldende vern av Ytamo naturreservat er vedtatt med hjemmel i naturvernloven av 1970.

Miljødirektoratet tilrår derfor endringer i forslag til forskrift for å tilpasse forskriften til mal for naturreservater etter naturmangfoldloven, uten at dette endrer restriksjonsnivået i

verneområdet. I tråd med ny mal er det tatt inn unntak for landing og start med Forsvarets luftfartøy. Miljødirektoratet er enig i fylkesmannens vurdering av at dette ikke vil innebære noen større praktisk betydning for vernet.

Tilråding utvidelse av Ytamo naturreservat:

Miljødirektoratet slutter seg til fylkesmannens forslag til verneform og avgrensing av verneområdet.

Det er foreslått noen mindre endringer i forskriften etter høring.

Miljødirektoratet viser for øvrig til de generelle kommentarene i kap. 7 og slutter seg til fylkesmannens tilråding og tilrår utvidelse av Ytamo naturreservat.