• No results found

Generelle merknader fra Sosialistisk Venstreparti

rammeområde 1......................................................................................................................................................... 17

4. Rammeområde 6 – Innvandring, regional utvikling og bolig

4.2 Generelle merknader

4.2.4 Generelle merknader fra Sosialistisk Venstreparti

S

OSIALISTISK

V

ENSTREPARTI En solidarisk og rettssikker flyktningpolitikk

Kom it een s m edl em fra S os ial ist is k Ven -str ep ar t i viser til at det er rekordmange mennesker på flukt i verden, men det er få asylsøkere som kommer til Norge. D ett e m ed l em understreker at det er

nær-områdene som tar imot flest flyktninger og har den stør-ste belastningen. Europa har stør-stengt grensene, og mange står i en krise. D ett e med l em påpeker nødvendighe-ten av at land i nærområdene, slik som Tyrkia, Libanon, Jordan og Uganda, gis støtte og avlastning ved at Norge/

andre land henter ut flere kvoteflyktninger. D et te m ed l em mener Norge som medlem av FNs sikker-hetsråd har et særlig ansvar for å følge FNs anmodninger om mottak av antall flyktninger. FNs tolkninger, anbe-falinger og anmodninger skal etter d ette m ed l em s syn ligge til grunn for flyktningpolitikken som føres. Det er helt nødvendig at Norge ikke opererer med egne for-tolkninger av forpliktelsene etter FN-konvensjonen, men følger den fortolkningen UNHCR gir.

D ett e m ed l em vil derfor vise til Sosialistisk Ven-strepartis alternative statsbudsjett for 2022 om å imøte-komme FNs høykommissær for flyktningers anmod-ning til Norge om å ta imot til sammen 5 000 overfø-ringsflyktninger gjennom FN-systemet og i tillegg eva-kuere 1 000 asylsøkere fra de greske øyene og andre eu-ropeiske land med høye asylankomster.

D ett e m ed l em vil også understreke at det i Prop.

1 S (2021–2022) legges opp til at evakuerte afghanere med tilknytning til den norske ambassaden og norske styrker vil telles med på kvoten av overføringsflyktnin-ger. Det vil bidra til færre allerede planlagte mottak av overføringsflyktninger fra andre land, og burde etter d ett e m ed l em s syn vært holdt utenfor kvoten.

Mange menn, kvinner og barn lever under uverdige og farlige forhold i flyktningleire, også innenfor Europas grenser. D ette m ed l em viser til at det på de greske øyene fortsatt bor sårbare asylsøkere under svært kum-merlige og uakseptable forhold. Situasjonen for flykt-ninger i Hellas har vært uakseptabel i svært lang tid, og barn og sårbare får ikke grunnleggende menneskeret-tigheter ivaretatt. Mange kommuner har kapasitet, kompetanse og et ønske om å bosette flere enn de er an-modet om.

For å styrke rettssikkerheten i utlendingsforvaltnin-gen er det etter det te m ed l ems mening avgjørende at flere får mulighet til å forklare seg muntlig for Utlen-dingsnemnda. På sikt må det innføres en topartsprosess i klagesaksbehandlingen som sikrer kontradiksjon, åpenhet og økt bruk av muntlighet. Fram til dette er på plass, styrkes derfor UNE i Sosialistisk Venstrepartis al-ternative statsbudsjett for 2022 for at det skal kunne gjennomføres flere nemndsmøter enn det som er tilfelle i dag. D ett e m ed l em viser videre til at det i Sosialis-tisk Venstrepartis alternative statsbudsjett for 2022 foreslås å innføre sakkyndige uttalelser i utvisningssa-ker som gjelder barn, gi barna selvstendige rettshjelps-rettigheter i utvisningssaker og innføre en støtteord-ning for rettslig prøving av utlendingssaker.

D ett e m ed l em viser til Sosialistisk Venstrepartis alternative statsbudsjett for 2022 der følgende økning

foreslås i forhold til regjeringen Solbergs budsjettfor-slag:

Integrering fra dag én

De tte m ed l em understreker at de som søker asyl i Norge, skal ha verdige forhold, og integreringen skal starte fra dag én. Derfor foreslår Sosialistisk Venstreparti i sitt alternative statsbudsjett for 2022 å øke ytelsene til de som bor på mottak, til nivået før 2015, og styrker norskopplæringen. For lite penger fører til passivitet og dårlig helse.

De tte m ed l em viser til at myndighetene har et særlig ansvar for at barna har det trygt og får delta i sam-funnet slik at deres liv ikke settes på vent. I Sosialistisk Venstrepartis alternative statsbudsjett for 2022 styrkes derfor aktivitetstilbudet for barn på mottak, det sikrer gratis SFO for barn i asylmottak og sørger for at barne-vernet overtar omsorgen for alle de enslige asylsøkende barna, også de mellom 15 og 18 år.

De tte med l em understreker at retten til familie-liv er en menneskerett. Familier som har kommet bort fra hverandre, skal få være sammen i trygghet. Det ska-per gode liv og bedre integrering. D ett e med l em vi-ser til at det må legges bedre til rette, både praktisk og økonomisk, for familiegjenforening for flyktninger. Ge-byret for å søke om familiegjenforening for flyktninger er altfor høyt, og regjeringen Solberg har tidligere stram-met inn på tidsfristen for å søke om familiegjen-forening. Derfor foreslår Sosialistisk Venstreparti i sitt alternative statsbudsjett blant annet å fjerne gebyret for å søke om familiegjenforening for flyktninger og senke gebyret i andre familiegjenforeningssaker.

God integrering forutsetter mulighet til å lære norsk, delta i samfunnet og komme i arbeid. D ett e me dl em vil særlig trekke fram at mange frivillige orga-nisasjoner gjør en viktig og avgjørende innsats på feltet og derfor styrkes deres arbeid i Sosialistisk Venstrepartis alternative statsbudsjett. D ett e m edl em understre-ker betydningen av at organisasjonene må sikres konti-nuitet og forutsigbare rammer.

De tte m ed l em viser videre til at støtten til kom-munale integreringstiltak økes i Sosialistisk Venstrepar-tis alternative statsbudsjett for å styrke introduksjons-programmet og overgang til arbeid og/eller utdanning, samt for å inkludere nylig bosatte barn og unge på sko-len og fritidsarenaen. D ett e m ed l em mener det er viktig å sikre at de som har behov for det, får et lengre kvalifiseringsløp, samtidig som de som kan komme raskt ut i arbeid eller utdanning, får mulighet til det.

Dersom en deltager faller ut, eller ikke har anledning til Mill. kr.

Ta imot til sammen 5 000 kvoteflyktninger 419 Ta imot 1 000 asylsøkere fra Hellas og andre

land med høye asylankomster 155

å fullføre et kvalifiseringsløp fordi programtiden løper ut, så er det et stort tap både for den enkelte og for sam-funnet som helhet. I tillegg foreslår Sosialistisk Venstre-parti i sitt alternative statsbudsjett for 2022 å øke støtten til Jobbsjansen og sikre at kvinner som mottar sosial-hjelp, også kan delta i tiltaket permanent.

D ett e m ed l em viser til at alle kvinner, barn og unge har en rett til å leve sine liv fritt for psykisk og fysisk vold. Det har gitt positive resultater å ansette rådgivere med høy kompetanse på negativ sosial kontroll i videre-gående skoler og utvalgte ungdomsskoler, og det te m ed l em viser til at det derfor i Sosialistisk Venstrepar-tis alternative statsbudsjett for 2022 settes av midler til å ansette flere rådgivere som skal jobbe mot negativ sosial kontroll på ungdomsskoler.

D ett e m ed l em viser til Sosialistisk Venstrepartis alternative statsbudsjett for 2022, der følgende økning foreslås i forhold til regjeringen Solbergs budsjettfor-slag:

Distriktspolitikk

D ett e m ed l em viser til at Sosialistisk Venstre-parti vil bidra til å bygge sterke lokalsamfunn både i bygd og i by. For å få til dette må folk ha mulighet til å bo, arbeide og drive næringsvirksomhet i hele landet. D et -t e m ed l em viser -til a-t for Sosialis-tisk Vens-trepar-ti handler distriktspolitikk om moderne lokalsamfunn der det skapes trygge og gode arbeidsplasser og der folk har nærhet til skole, offentlige servicetilbud, jobber og aktiviteter. En sterk kommuneøkonomi er bærebjelken i distriktspolitikken. I årene som kommer, skal landet kutte utslipp og skape arbeidsplasser vi kan leve av.

D ett e med l em mener fylkeskommunene skal ha en

viktig rolle i et rettferdig grønt skifte. Bevilgningene til fylkenes arbeid med utvikling av et fornybart og lønn-somt næringsliv må økes, og innretningen på midlene må sikre utslippskutt og omstilling til klimanøytrale ar-beidsplasser.

For at folk skal kunne bo og arbeide over hele landet og bedrifter kunne drive næringsvirksomhet, er landet avhengig av digital infrastruktur og godt utbygd bred-bånd over hele landet. D ett e m ed l em viser til Sosia-listisk Venstrepartis alternative statsbudsjett for 2022, der det foreslås å øke satsingen på bredbånd.

De tte m ed l em mener det må være høy kvalitet på fellesskapstjenester som barnehager, skoler, helsetil-bud og kulturtilhelsetil-bud i hele landet, og det må være mulig å starte bedrifter og videreutdanne seg uten å måtte flyt-te. Alle skal ha tilgang til høyere utdanning, derfor vil So-sialistisk Venstreparti i sitt alternative budsjett for 2022 øke støtten til desentralisert høyere utdanning og ruste opp utstyrsparken på yrkesfag.

De tte m ed l em peker på at tilskudd til bedrifter og lokalsamfunn i distriktene gir flere arbeidsplasser, høyere fortjeneste, god samfunnsutvikling og flere skat-teinntekter. Det styrker lokaldemokratiet ved at de fol-kevalgte i fylkeskommunene kan prioritere midlene. På tross av dette er disse regionale tilskuddene mer enn halvert siden 2014, og kuttene er ikke reversert i tilleggs-proposisjonen. De tte m ed l em vil derfor vise til for-slag og merknader under behandlingen av Meld. St. 5 (2019–2020) og til Sosialistisk Venstrepartis alternative statsbudsjett for 2022, der det foreslås å øke satsingen på ulike regionale tilskudd for næringsutvikling og til-gang til kompetanse og å reversere det foreslåtte kuttet på klynger og innovasjon. D ett e med l em viser til at det i Sosialistisk Venstrepartis alternative statsbudsjett for 2022 er foreslått å sette av midler til kommunale næ-ringsfond og styre satsingene over til utvikling og eta-blering av bedrifter med bærekraftig virksomhet. I til-legg er det i Sosialistisk Venstrepartis alternative stats-budsjett for 2022 foreslått en økning av rammetilskud-det til fylker og kommuner.

De tte m ed lem mener sterke distrikter og kom-muner trenger mange bein å stå på. Arbeidsmarkedet må være mangfoldig. Kommuner, fylker og staten gir viktige arbeidsmuligheter. Det gir innbyggere og næ-ringsliv lokalsamfunn som fungerer godt, og det gir ar-beidsmuligheter til mange. Skal folk kunne bo over hele landet, trengs relevant arbeid, og statlige arbeidsplasser må lokaliseres over hele landet.

Bolig og bomiljø

De tte m ed l em mener at alle har rett til et trygt hjem. Boutgiftene har økt mye de siste åra, samtidig som forskjellene øker og mange flere har fått dårlig råd. På samme tid er det flere tusen færre som får bostøtte nå enn for få år siden, og de som får, får dekket en mindre Mill. kr.

Styrke rettssikkerheten i utendingsforvalt-ningen, innføre sakkyndiguttalelser i utvis-ningssaker som berører barn, mer rettshjelp

og støtteordning for rettslig prøving 76,9 Gi barnevernet omsorgsansvar for enslige

mindreårige asylsøkere 15–18 år fra 1. juli 53 Øke ytelsene til beboere i asylmottak, styrke

norskopplæringen, gi barn gratis SFO og

fle-re aktiviteter 43,7

Øke støtten til frivillige organisasjoner på

integreringsfeltet 17

Fjerne gebyret for familiegjenforening for flyktninger og senke gebyret i andre

familie-gjenforeningssaker 36

Styrke jobbsjansen og sørge for at kvinner

som mottar sosialhjelp, får delta 28,8

Øke kommunale integreringstiltak for å styrke introduksjonsprogrammet og over-gang til arbeid og/eller utdanning, og sikre

inkludering av nylig bosatte barn og unge 15

del av boutgiftene sine. Bostøtte skal sørge for at også de vanskeligst stilte kan få et trygt sted å bo. Bostøtten dek-ker mindre av bokostnadene enn tidligere, og uføre får ikke samme dekning som før uførereformen. Å øke bo-støtten er et effektivt tiltak for å redusere fattigdom og gi trygghet for hus og hjem. Bostøtten bør endres slik at flere med lave inntekter og høye boutgifter får bostøtte, og slik at bostøtten dekker en større del av boutgiften.

Endringen må medføre at nye uførepensjonister kan kvalifisere for bostøtte, og at utgifter til oppvarming medregnes i boutgiftene for alle mottakergrupper.

D ett e m ed l em vil derfor vise til Sosialistisk Venstre-partis alternative statsbudsjett for 2022, der det foreslås endringer i regelverket som vil gi langt flere rett til bo-støtte, og en økt overslagsbevilgning for å følge opp virk-ningen av regelendringen.

D ett e m edl em viser til at også de som ikke kan kjøpe bolig, skal ha rett til et trygt sted å bo. Det trengs flere og rimeligere boalternativer for unge og lavinn-teksthusholdninger. D et te m ed l em vil gjenreise Husbanken som samfunnsutvikler, og vil at Husbanken også skal kunne bidra til klimakutt og energieffektivitet gjennom lån og tilskuddsordninger til kommuner og private, og viser til forslag om dette i Sosialistisk Ven-strepartis alternative statsbudsjett for 2022. I tillegg foreslås det å øke tilskuddet til utleieboliger og å øke lå-neramma i Husbanken slik at også de som ikke får hjelp av foreldre, kan få startlån til å kjøpe egen bolig, og det kan gis mer lån til å bygge boliger for vanskeligstilte.

I dag er bare 20 pst. av skolene universelt utformet.

Det er diskriminering og er ikke akseptabelt. D et te m ed l em viser til at Sosialistisk Venstreparti i sitt alter-native statsbudsjett for 2022 har foreslått å opprette en tilskuddsordning for universell utforming av skoler, en oppfølging av Veikart – universelt utformet nærskole 2030, og å øke tilskuddet til heis i eldre boligblokker.

D ett e m ed l em viser til Sosialistisk Venstrepartis alternative statsbudsjett for 2022, der følgende økning foreslås i forhold til Solberg-regjerings budsjettforslag:

Samiske formål

Å bevare og styrke samiske språk og næringer er av-gjørende for å ivareta og utvikle samisk kultur og sam-funn. D ett e m ed l em viser til at i Sosialistisk Venstre-partis alternative statsbudsjett for 2022 styrkes støtten til Sametinget. I tillegg prioriteres mer midler til Samisk filminstitutt, pressestøtte til samiske aviser, midler til Saminor (samisk helseforskning) og til Røros folkehøg-skole sin samiske satsing.

4.2.5 G

ENERELLEMERKNADERFRA

R

ØDT