• No results found

Vann- og miljøteknikkSkoglauget

In document Disse har stand på UMBs Karrieredag (sider 44-56)

v/Institutt for naturforvaltning, postboks 5003

1432 Ås

Kontaktperson:

Arne Rørå

Tlf: + 47 22 51 89 11 arne.roraa@norskog.no www.skoglauget.no

Om virksomheten: Skoglauget er en nyetablert forening som skal være kontaktledd mellom skognæringen, forvaltning, forskning, studenter og studiested. Gjennom dette skal Skoglauget være med på å bevare skogbasert næring og skogfaglig utdanning i Norge. Skoglauget skal samtidig bidra til å sikre kunnskap som bidrar til verdiskaping og bærekraftig ressursforvaltning.

Skoglauget arrangerer fagdager, seminarer og temamøter hvor studentene og medlemsbedriftene blir kjent og bygger nettverk.

Muligheter innenfor:

• Karriere: medlemsbedriftene tilbyr spennende og utfordrende karrierer, spesielt for kandi-dater med skogfaglig bakgrunn

• Masteroppgaver: Gjennom sine medlemmer bidrar Skoglauget med problemstillinger til mas-teroppgaver. I tillegg bidrar de med tema for semester- og prosjektoppgaver. Det vil også være mulighet for sponsing av studenprosjekter.

• Trainee: Oppstart av traineeordning i 2009. Fem traineestillinger lyses ut våren 2009. Trainee-programmet vil tilby 18 måneders traineeperiode fordelt på to arbeidsgivere, samt kompetanse-utvikling, prosjektarbeid og samlinger for traineene.

Bedriften i tall:

Antall medlemmer: 19

UMB, Institutt for naturforvaltning Norges skogeierforbund

Treindustrien Skogbrukets Landsforening

Norskog Landbruks- og matdepartementet

Nortømmer Skogbrand Forsikringsselskap Gjensidig

Norsk institutt for skog og landskap Borregaard Skoger AS

Naturviterne Havass Skog BA

Energigården Glommen Skog BA

Mjøsen Skog BA Stora Enso Skog AS

Aktuelt for hvilke av disse studieretningene:

SpareBank 1 Gruppen AS Hammersborggata 2, Pb 778 Sentrum 0106 Oslo Kontaktperson:

Marianne Sjøseth Tlf: 959 95 278

marianne.sjoseth@sparebank1.no www.sparebank1.no

Om virksomheten: SpareBank 1 Gruppen AS er et finanskonsern med ca. 1200 ansatte og virksom-heter innen bank, livs- og skadeforsikring, fond, inkasso og eiendomsmegling. Våre produkter dis-tribueres gjennom bankene i SpareBank 1-alliansen, som har 350 kontorer i hele Norge. SpareBank 1 Gruppen AS har kontorer sentralt i Oslo.

Muligheter innenfor:

• Karriere: På www.sparebank1.no kan du søke på ledige stillinger.

• Sommerjobb: Vi har enkelte ledige sommerjobber. Følg med på våre hjemmesider eller ta kontakt direkte.

• Konserntrainee: Til vårt konserntraineeprogram søker vi kandidater med mastergrad og gode resultater. Aktuelle fagområder er investering/ finans, økonomi/ regnskap, forretningsproses-ser, kunderådgivning, økonomisk analyse, marked, kommunikasjon, prosjekt, produktutvikling og HR.

To år som konserntrainee i SpareBank 1 Gruppen åpner for attraktive karrieremuligheter. Du får sjansen til å utvikle deg både faglig og personlig før du velger veien videre i en spesifisert stilling.

Vi søker medarbeidere med ambisjoner om å utvikle seg som menneske og som kollega. Poten-sielle medarbeidere bør være selvstendige, men også ha evne til å arbeide i team. Kandidatene må kunne identifisere seg med verdiene våre – nær og dyktig.

Søknadsfrist: 1. februar 2009

Bedriften i tall:

Antall ansatte: 1200 Snittalder: 40+

Kjønnsfordeling:48 % kvinner og 52 % menn Avdelinger i Norge: Oslo/ Akershus

Akvakultur Biologi Bioteknologi

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Fornybar energi Geomatikk Informatikk Industriell økonomi Fysikk (miljø) Husdyrvitenskap Kjemi

Landskapsarkitektur/ingeniør Lektorutdanning

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi Plantevitenskap

Realfag Skogfag

Samfunnsøkonomi Utviklingsstudier

Vann- og miljøteknikk Økologi

Økonomi og ressursforvaltning

Økonomi og administrasjon

Aktuelt for hvilke av disse studieretningene:

Om virksomheten: Stabburet er - som en del av Orkla Foods Nordic - en ledende matvareleverandør i Norge.

Vi skal utvikle sterke merker og produkter som foretrekkes av forbrukere og handelen. Våre produkter selges til både dagligvare- og storhusholdningssektoren, og de viktigste produktområdene er pizza/pai, sauser, ferdigmat, drikke/mellommåltid og pålegg. Bedriften har sterke merker som Grandiosa, Big One, Stabburet, Nugatti, Fun Light, Idun og Chef.

Stabburet inngår som divisjon i Orkla Foods Nordic. Denne forretningsenheten er en del av Orkla Brands (Orklas merkevarevirksomhet). I 2007 ble Stabburets driftsinntekter på 2.783 millioner kroner.

Stabburet har totalt åtte produksjonsanlegg i Sør-Norge. I tillegg kommer de regionale salgskontorene.

Muligheter innenfor

• Karriere: Stabburet er en del av Orkla-konsernet, Nordens største produsent av merkevarer.

Orkla er representert i en rekke land, og er Norges største privateide selskap. Dette gir mulig-heter for spennende karriereutvikling både nasjonalt og internasjonalt.

• Masteroppgaver: Stabburet tar imot søknader om å skrive oppgave på Masternivå. Oppgaven kan skrives innenfor flere fagområder som marketing, produktutvikling, innkjøp, produksjon/

prosess, logistikk, kvalitet eller HMS.

• Trainèe: Stabburet har ordning med produksjonstraineer. Ordningen har som mål å utvikle fremtidige ledere i Stabburet og Orkla, primært mot fabrikkledelse, endringsledelse og prosjekt-ledelse. Produksjonstraineene får mulighet til både personlig og faglig utvikling, en kompe-tanse som er svært etterspurt i vår organisasjon. Traineeperioden varer i 3 år og kandidatene blir stasjonert ved ulike enheter i Stabburet og Orkla.

Bedriften i tall:

Antall ansatte: 970 Snittalder: 43 år

Kjønnsfordeling: 60% kvinner

Avdelinger i Norge ( hvor): Hovedkontoret ligger på Mastemyr ved Kolbotn, rett utenfor Oslo. I tillegg har vi 8 produksjonsanlegg rundt i Sør-Norge: Stranda, Brumunddal, Oslo, Rygge, Fredrikstad, Skien, Ualand og Vigrestad.

Stabburet AS Lienga 6-8, Pb 711 1411 Kolbotn Kontaktperson:

Astrid Østmoe Strømmen Tlf: 66 81 61 00

astrid.ostmoe@stabburet.no www.stabburet.no

Akvakultur Biologi Bioteknologi

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Fornybar energi Geomatikk Informatikk Industriell økonomi Fysikk (miljø) Husdyrvitenskap Kjemi

Landskapsarkitektur/ingeniør Lektorutdanning

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi Plantevitenskap

Realfag Skogfag

Samfunnsøkonomi Utviklingsstudier

Vann- og miljøteknikk

Aktuelt for hvilke av disse studieretningene:

Om virksomheten: Statens landbruksforvaltning (SLF) skal ivareta direktoratsoppgaver for Landbruks- og matdepartementet (LMD). SLF er fagmyndigheten som sikrer en enhetlig forvaltning av virkemidler i hele landet og gjennom hele verdikjeden.

Brukerrettet og effektiv forvaltning av tilskuddsordninger og juridiske virkemidler samt kontroll/doku-mentasjon står sentralt. Vi skal også stille sammen kunnskaper om landbruk og tilknyttede samfunns-områder og bidra til et helhetlig vurderingsgrunnlag for landbruks- og matpolitikken. Som ledd i dette skal direktoratsoppgavene på skogbruksområdet videreutvikles.

SLF skal framover legge større vekt på rådgivnings- og støttefunksjonene. SLF skal ha oversikt over utviklingstrekk i hele verdikjeden, bidra til erfaringsutveksling med næringen og øvrig forvaltning, ha god kunnskap om resultatoppnåelsen i forhold til gjeldende politiske mål og gi innspill til LMD om utviklingen av virkemidler. SLF skal gi råd på eget initiativ, og rådgivningen skal ha høyt faglig nivå for alle resultatområdene. Formidling av landbruks- og matpolitikken og formidling av fag- og forvaltnings-kompetanse til regional og lokal forvaltning skal inngå i dette.

Virksomhetsidé:SLF gir faglige råd, iverksetter landbrukspolitikken og legger til rette for landbruket og matindustrien.

Hovedmål:SLF skal være en brukerrettet og effektiv virksomhet som innenfor rammene av nasjonal landbruks- og matpolitikk bidrar til å: • Sikre ressursgrunnlaget i jordbruk og skogbruk. • Sikre verdiska-ping og et konkurransedyktig landbruksbasert næringsliv.

SLF har ca. 190 ansatte fordelt på fem avdelinger: Administrasjon, Ressurs og areal, Landbruksproduk-sjon, Omsetning og markedstiltak og Handel og industri.

Muligheter innenfor

• Karriere:Statens landbruksforvaltning (SLF) har et sterkt fagmiljø med gode muligheter for faglig utvikling. Vi forvalter betydelige tilskuddsordninger, og konsekvensene av våre beslutninger berører store grupper i befolkningen.

Gjennom dyktige medarbeidere kan vi skape fornøyde brukere. Dyktige medarbeidere tilbys derfor interessante arbeidsoppgaver med stort ansvar og mulighet for kompetanseutvikling både gjennom eget arbeid og kompetansehevende tiltak.

• Masteroppgaver: Vi stiller oss positiv til å samarbeide med studenter som ønsker å skrive master-oppgave om temaer med relevans for oss. Interesserte studenter oppfordres til å ta kontakt.

• Trainèe: SLF deltar i Direktoratenes trainee-program 2008/2009. Dette er en trainee-ordning for personer med høyere utdanning og nedsatt funksjonsevne.

Bedriften i tall:

Antall ansatte: ca 190 Snittalder: ca 45 år

Kjønnsfordeling: 54% kvinner 46% menn Avdelinger i Norge ( hvor): Oslo, sentrum Statens landbruksforvaltning

Pb 8140 Dep, 0333 Oslo

Besøksadresse Stortingsgt. 28 Kontaktperson:

Unni Drønnen Nicolaysen Tlf: 24 13 10 00

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi

Vann- og miljøteknikk Økologi

Økonomi og ressursforvaltning

Økonomi og administrasjon

Aktuelt for hvilke av disse studieretningene:

Statens vegvesen Pb 8142 Dep.

0033 Oslo Kontaktperson:

Ane Cecilie Røed Tlf:22 07 33 14 ane.roed@vegvesen.no www.vegvesen.no

Om virksomheten: Statens vegvesen har ansvar for planlegging, bygging, drift og vedlikehold av riks- og fylkesvegnettet, og tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Etaten har sektor ansvar for veg og vegtransport, og er Norges største byggherre på land.

Muligheter innenfor:

• Karriere:Statens vegvesen har behov for dyktige fagpersoner til et vidt spekter av oppgaver knyttet til veg og vegtrafikk. Etaten har gode muligheter for etter- og videreutdanning. Vi sam-arbeider med flere utdanningsinstitusjoner, og har blant annet en samarbeidsavtale med UMB om rekruttering og undervisning. Statens vegvesen deltar i internasjonalt bistandsarbeid, og kan tilby kortere eller lengre engasjement i våre samarbeidsland.

• Sommerjobb: Det er gode muligheter for sommerjobb i hele Norge

• Masteroppgaver: Statens vegvesen gir økonomisk støtte til avsluttende oppgaver med relevans for etaten. Det må på forhånd inngås avtale mellom studiestedet og det aktuelle regionveg- kontoret eller Vegdirektoratet.

• Trainee: Statens vegvesen har rekrutteringsprogram og introduksjonsprogram for nyansatte

Bedriften i tall:

Antall ansatte: 5100 Snittalder: 48 år

Kjønnsfordeling: 38 % kvinner og 62 % menn

Avdelinger i Norge: Sentraladministrasjon i Oslo, 5 regionvegkontorer, 30 distriktskontorer For ledige stillinger se www.vegvesen.no/jobb

Akvakultur Biologi Bioteknologi

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Fornybar energi Geomatikk Informatikk Industriell økonomi Fysikk (miljø) Husdyrvitenskap Kjemi

Landskapsarkitektur/ingeniør Lektorutdanning

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi Plantevitenskap

Realfag Skogfag

Samfunnsøkonomi Utviklingsstudier

Vann- og miljøteknikk

Aktuelt for hvilke av disse studieretningene:

Om virksomheten: Statistisk sentralbyrå – en institusjon som teller!

Statistisk sentralbyrå lager statistikk om befolkning, arbeidsliv, økonomi, levekår, næringsvirksom-het, arealbruk, miljø, transport og mye, mye mer. Statistikkene brukes daglig i media, som input til politiske beslutninger, i forskning og som faktagrunnlag generelt. Ofte er vi førstevalg for tall og analyse og vi har høy tillit i samfunnet.

Muligheter innenfor:

• Karriere: I SSB ansettes mange nyutdannede. Det er vi godt fornøyd med. Muligheter for egen karriereutvikling skal være tydelig for medarbeidere i SSB, enten det er arbeids- og forskningsopphold i utlandet eller personlig kompetanseutvikling. SSB har gode utdannings-programmer og det er muligheter for jobb i internasjonale organisasjoner og utviklingsland.

• Masteroppgaver: Har du et relevant tema, oppmuntres du til å ta kontakt med en gruppe eller seksjon som arbeider med det du er interessert i.

• Ledige stillinger

Følg med på www.ssb.no/ledigestillinger/.

Bedriften i tall:

Antall ansatte: ca. 1000

Snittalder: 45 år (mange unge og noen seniorer) Kjønnsfordeling: 54 % kvinner, 46 % menn Avdelinger i Norge: Oslo og Kongsvinger Statistisk sentralbyrå

Pb 8131 Dep 0033 Oslo Kontaktperson:

Ingvild Maanum Møller Tlf: 21 09 45 21 imm@ssb.no www.ssb.no

Akvakultur Biologi Bioteknologi

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Fornybar energi Geomatikk Informatikk Industriell økonomi Fysikk (miljø) Husdyrvitenskap Kjemi

Landskapsarkitektur/ingeniør Lektorutdanning

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi Plantevitenskap

Realfag Skogfag

Samfunnsøkonomi Utviklingsstudier

Vann- og miljøteknikk Økologi

Økonomi og ressursforvaltning

Økonomi og administrasjon

Statkraft AS Lilleakervn. 6 0216 Oslo Kontaktperson:

Astri Leonore Makita Tlf: 24 06 75 33

astri.l.makita@statkraft.com www.statkraft.no

Om virksomheten: Statkraftkonsernet er ledende i Europa innen fornybar energi. Konsernet pro-duserer vannkraft, vindkraft, solkraft og fjernvarme. Statkraft er en betydelig aktør på de europeiske energibørsene. I Norge leveres strøm og varme til om lag 600 000 kunder gjennom direkte og indi-rekte eierskap i andre selskaper. Statkraft hadde i 2007 et resultat etter skatt på 6,6 milliarder kroner og vel 2300 medarbeidere i ni land.

Muligheter innenfor:

• karriere:Statkrafts kultur er preget av langsiktighet og vilje til å skape varige verdier. Her skil-ler vi oss ut ved at det ikke bare er kortsiktig profitt-maksimering som belønnes. Statkrafts ver-digrunnlag fokuserer på balansen mellom engasjement og kompetanse og mellom det dristige og ansvarlige. I vår bedriftskultur legger vi vekt på engasjement, og verdsetter at du deler din kompetanse, påtar deg ansvar og bidrar til fellesskapet. Mål diskuteres ikke bare med hensyn til hva selve resultatet skal bli, men også hva som skal til av adferd, dristighet og ansvarlighet for å nå målet.

• Sommerjobb: Vi tilbyr 10 studenter fra 3. studieår deltagelse i et tverrfaglig sommerprosjekt over 6-8 uker. I tillegg tilbyr vi faglig relaterte sommerjobber på hovedkontoret og ved regions-kontorene.

• Masteroppgaver: se vår hjemmeside www.statkraft.no

• Trainee: Vi tilbyr traineeprogram som går over 2 år

Bedriften i tall:

Antall ansatte: Konsernet har ca. 2300 ansatte spredt over hele Norge, Skandinavia og på kontinentet.

Snittalder: 46 år

Kjønnsfordeling: ca 24% kvinner og 76% menn

Avdelinger i Norge (hvor): Regionskontor i Region Nord-Norge, Vest-Norge, Midt-Norge og Øst-Norge

Avdelinger i utlandet: Albania, Belgia, Bulgaria, Holland, Montenegro, Serbia, Storbritannia,

Aktuelt for hvilke av disse studieretningene:

Akvakultur Biologi Bioteknologi

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Fornybar energi Geomatikk Informatikk Industriell økonomi Fysikk (miljø) Husdyrvitenskap Kjemi

Landskapsarkitektur/ingeniør Lektorutdanning

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi Plantevitenskap

Realfag Skogfag

Samfunnsøkonomi Utviklingsstudier

Vann- og miljøteknikk

Aktuelt for hvilke av disse studieretningene:

Om virksomheten: Statnett koordinerer all norsk kraftproduksjon og forbruk, eier 90 prosent av det sentrale kraftnettet og sikrer levering av strøm til alle deler av landet. Vi er nå i en omfattende investeringsfase som på en miljøvennlig måte skal forme fremtidens kraftnett.

Statnett har 700 medarbeidere og er et av Norges ledende fagmiljø innen kraftsektoren.

Hovedkontoret ligger i Oslo. Vi ønsker en mangfoldig organisasjon og oppfordrer personer med minoritetsbakgrunn til å søke. Se www.statnett.no for mer informasjon.

Muligheter innenfor:

• Karriere Statnett: Gjennom konkrete arbeidsoppgaver og tilrettelagt kursing gis det rikelige muligheter for faglig og personlig utvikling. Det blir også lagt vekt på tverrfaglig samarbeid mellom avdelinger, ofte gjennom prosjektdeltakelse. Internt i konsernet er det gode muligheter for mobilitet og karriere, både som fagperson og leder.

• Sommerjobb: Sommerjobber kunngjøres i januar på www.statnett.no

• Masteroppgaver: Vi har kontinuerlig studenter som skriver masteroppgaver for Statnett SF. Ta kontakt med Personal og organisasjonsavdelingen

• Trainee: Statnett har gående et traineeprogram som startet høsten 2008. Varighet 18 måneder.

I tillegg har vi et traineeopplegg i samarbeid med NTNU og SINTEF.

Bedriften i tall:

Antall ansatte:700 Snittalder: 47 år

Kjønnsfordeling: 25 % kvinner

Avdelinger i Norge: Hovedkontor Oslo. Regionsentral i Alta og Sunndalsøra. 20 stasjonsgrupper og ledningsområder plasser over hele landet.

Statnett SF Pb 5192 Maj 0302 Oslo Kontaktperson:

Ole Dahl/Tordis Hage Tlf: 22527545/ 22527153 ole.dahl @statnett.no www.statnett.no

Akvakultur Biologi Bioteknologi

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Fornybar energi Geomatikk Informatikk Industriell økonomi Fysikk (miljø) Husdyrvitenskap Kjemi

Landskapsarkitektur/ingeniør Lektorutdanning

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi Plantevitenskap

Realfag Skogfag

Samfunnsøkonomi Utviklingsstudier

Vann- og miljøteknikk Økologi

Økonomi og ressursforvaltning

Økonomi og administrasjon

Aktuelt for hvilke av disse studieretningene:

Om virksomheten: Statsbygg er en statlig bedrift som bygger, forvalter, utvikler, kjøper og selger eiendom. Statsbygg forvalter mer enn 2,3 millioner kvadratmeter eiendom fra Svalbard i nord til Antarktis i sør og er involvert i rundt 200 byggeprosjekter årlig.

Muligheter innenfor:

• Karriere: Statsbyggs vide spekter av byggeprosjekter gir en unik mulighet for deg som er en bevisst karrierebygger. Med et faglig sterkt miljø i ryggen får du en bratt læringskurve som ny medarbeider. Som kompetansebedrift er Statsbygg opptatt av individuell utvikling. Igjennom Statsbyggskolen har vi tilbud på kurs og opplæring, videreutdanning og stipendordning, samt mentorordning og karriereprogram.

• Sommerjobb: Statsbygg tar inn mellom 15 og 30 sommerjobbkandidater hvert år. Flere av de som har hatt sommerjobb i Statsbygg har blitt tilbudt jobb etter endt studie. De fleste av sommerjobbene tilbys i Oslo-området, men det er også muligheter ved våre regionkontor.

Sommerjobbene blir annonsert på våre hjemmesider på nyåret.

• Masteroppgaver: Statsbygg opererer på så mange områder innenfor bygg- og anleggs- virksomhet at mulighetene er mange for studenter med en god oppgaveidé. Vi tror på et gjensidig vinningsforhold mellom oppgavekandidat og Statsbygg, og vi prøver å legge forholdene til rette for gode samarbeid.

Bedriften i tall:

Antall ansatte: ca.730 Snittalder: 48 år

Kjønnsfordeling: 1/3 kvinner, 2/3 menn

Avdelinger i Norge: Hovedkontor i Oslo, regionkontor i Oslo, Porsgrunn, Bergen, Trondheim, Tromsø

Statsbygg Pb 8106 Dep 0032 Oslo Kontaktperson:

Svein Erik Hammer Tlf: 815 55 045

rekruttering@statsbygg.no www.statsbygg.no/jobb

Akvakultur Biologi Bioteknologi

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Fornybar energi Geomatikk Informatikk Industriell økonomi Fysikk (miljø) Husdyrvitenskap Kjemi

Landskapsarkitektur/ingeniør Lektorutdanning

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi Plantevitenskap

Realfag Skogfag

Samfunnsøkonomi Utviklingsstudier

Vann- og miljøteknikk

Aktuelt for hvilke av disse studieretningene:

Tekna – Teknisk –naturvitenskapelig forening

Pb 1001 – Valaskjold, (eller vårt hovedkontor:

Pb 2312, Solli 0201 Oslo) 1705 Sarpsborg

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi

Vann- og miljøteknikk Økologi

Økonomi og ressursforvaltning Økonomi og administrasjon

Om virksomheten: Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening er landets største profesjonsforening

for personer med en utdanning på hovedfags- /masternivå, og er den største medlemsorganisasjonen i hovedsammenslutningen Akademikerne. Foreningen har over 50000 medlemmer med ulik bakgrunn innenfor teknologi og naturvitenskap, i ulike yrkessituasjoner og med ulike interesser.

Vår virksomhet spenner over et stort område, fra kurs og etterutdanning via lønnsforhandlinger til studentaktiviteter. Tekna arbeider for bedre betingelser for norsk teknisk-naturvitenskapelig forskning og verdiskaping. Vi arbeider for å fremme medlemmenes interesser overfor Regjeringen, Stortinget og andre beslutningstakere i samfunnet. Vi profilerer også våre meninger i media.

Tekna er en viktigste forening for deg som har eller holder på med en teknisk-naturvitenskapelig utdan-ning på masternivå.

Et medlemskap i Tekna gir deg trygghet, støtte, nettverk og inspirasjon. Bli medlem

i landets største nettverk av teknisk-naturvitenskapelig utdannede akademikere! Vi er over 7500

studentmedlemmer. Som Tekna-medlem kan du få gratis juridisk veiledning og bistand ved alle sider av dine ansettelses og arbeidsvilkår. Tekna utgir hvert år en begynnerlønnsanbefaling for nyutdannede. Dette er ditt redskap til riktig lønn i din første jobb.

Bedre forsikringstilbud! Sykkel ble inkludert i innboforsikringen med virkning fra 1. september 2006.

Samtidig blir dekningen for innboforsikringen økt fra kr 100 000 til kr 150 000. Alle student medlemmer får én gratis forsikring inkludert i medlemskapet. Velg mellom ulykkes-, , eller innboforsikring. PC-forsikring dekker inntil kr. 20 000 ved tap, tyveri og skade på PC-en (hardware). Gjelder i hele verden.

Innboforsikringen dekker inntil kr 150 000 og dekker sykkeltyveri. Forsikringen gjelder i Norge og på aktuell boligadresse ved studier i Norden. Ulykkesforsikringen gir en utbetaling på inntil kr 500 000 avhengig av invaliditetsgrad (ikke ved død). Uten ulykkesforsikring kan du bli henvist til Folketrygdens minstepensjon, hvis ulykken skulle være ute. får en gratis forsikring, du kan velge mellom Innbo forsik-ring , PC forsikforsik-ring eller Ulykkesforsikforsik-ring.

Hvorfor er nettverk viktig? Når du er ferdig med studiene dine er det viktig med kontakter for å finne jobben du har lyst på. Som studentmedlem i Tekna får du tilgang til det omfattende nettverket vårt, og du kan begynne å orientere deg om hvilke muligheter som finnes allerede tidlig i studiene.

Det gir deg et viktig forsprang!

Poenget er at Tekna gir deg ... hjelp når du søker sommerjobb og din første jobb gratis forsikring og gode banktilbud

Teknisk Ukeblad rett hjem i postkassen kurs og aktiviteter du kan være med på ... og at det bare koster kr 150 pr semester å være medlem Alle som planlegger å ta mastergrad er medlemsberettige i Tekna Bedriften i tall:

Antall ansatte: 99 Kjønnsfordeling: 58/41

Avdelinger i Norge: Vårt hovedkontor ligger i Oslo, Dessuten har vi 10 distriktskontor som ligger i Kongsberg, Sarpsborg, Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavange, Kristiansand, Porsgrunn og Gjøvik

Aktuelt for hvilke av disse studieretningene:

TINE

Christian Frederiks plass 6 Pb 25, 0051 Oslo

Kontaktperson:

Jon Bredeveien Tlf: 99 24 36 44 jon.bredeveien@tine.no www.tine.no

Om virksomheten:TINE BA er morselskapet i samvirkekonsernet TINE Gruppa, som eies av ca 16 000 melkeprodusenter. Konsernet består av 45 meierianlegg i fem regionale meieriselskaper og i tillegg mange hel- og deleide datterselskaper – bl.a. Diplom-Is, FellesJuice, Maritex (marine produk-ter) og Norseland (USA).

Kjernevirksomheten er meieridrift med produksjon og foredling av rene og naturlige råvarer til god og sunn mat som forbrukerne foretrekker. TINE Gruppa har en årlig omsetning på ca 16 mrd.

kroner og tar mål av seg til å være Norges ledende leverandør av næringsmidler.

Muligheter innenfor:

• Karriere: TINE er avhengig av å kunne rekruttere dyktige og høyt kvalifiserte medarbeidere på en rekke fagområder. Vi legger derfor stor vekt på å framstå som en attraktiv arbeidsgiver med gode muligheter så vel for dem som satser på en faglig karriere som på en lederkarriere. Vi har velfungerende interne etter- og videreutdanningsmuligheter.

• Sommerjobb: Mange studenter ønsker - og får - sommerjobb i TINE. De fleste sommerjob-bene har vi rundt om på produksjonsanleggene, og vi anbefaler interesserte å ta kontakt direkte med det meieriet som er mest aktuelt. Men vær tidlig ute – gjerne i februar/mars

• Masteroppgaver: Det er lange tradisjoner på samarbeid om hoved-/masteroppgaver mellom TINE og studenter ved UMB, spesielt på det matfaglige og husdyrfaglige området. Denne tradi-sjonen ønsker vi å videreføre så langt vi har tid og ressurser.

• Trainee: Vår traineeordning ”Trainee i TINE” er et tilbud til bl.a. nyutdanna matvitere og kandidater med annen relevant utdanning fra UMB. Ordningen er lagt opp som et toårig jobb- og utviklingsengasjement med full lønn og knyttet til ett av våre regionale selskaper eller vår forsknings- og utviklingsavdeling. For mange er dette starten på en jobbkarriere i TINE.

”Trainee i TINE” utlyses på våre hjemmesider i januar/februar hvert år.

Bedriften i tall:

Antall ansatte: 5540

Akvakultur Biologi Bioteknologi

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Fornybar energi Geomatikk Informatikk Industriell økonomi Fysikk (miljø) Husdyrvitenskap Kjemi

Landskapsarkitektur/ingeniør Lektorutdanning

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi Plantevitenskap

Realfag Skogfag

Samfunnsøkonomi Utviklingsstudier

Vann- og miljøteknikk

Akvakultur Biologi Bioteknologi

By- og regionalplanlegging Bygg og arkitektur Eiendomsfag/utvikling Entrepenørskap og innovasjon Folkehelsevitenskap

Fornybar energi Geomatikk Informatikk Industriell økonomi Fysikk (miljø) Husdyrvitenskap Kjemi

Landskapsarkitektur/ingeniør Lektorutdanning

Maskin, prosess og produktutv.

Matvitenskap

Matematikk/ statistikk Miljø og naturressurser Naturforvaltning/ økologi Plantevitenskap

Realfag Skogfag

Samfunnsøkonomi Utviklingsstudier

Vann- og miljøteknikk Økologi

Økonomi og ressursforvaltning Økonomi og administrasjon

Trainee Innlandet

c/o Kallerud Kompetanse as Pb 1101, 2806 Gjøvik Geir Ove Mittet Tlf: 977 32 275 geirove@kallerud.no www.traineeinnlandet.no

Om virksomheten: Trainee Innlandet ble etablert i 1998 under daværende Vikinglauget Trainee, og er den første og største regionale traineeordningen i Norge. I dag har Trainee Innlandet 12 medlemsbedrifter: Eidsiva Energi, Gjensidige, Hamar kommune, Hias, Helse Sør-Øst, Moelven, NCE Raufoss, Norsk Tipping, Norsk Vann, Nortura, Sparebanken Hedmark og Tretorget.

Du får jobbe i 3 bedrifter, du opplever 3 kulturer og du får 3 muligheter til å omsette teori til praksis i Innlandets mest spennende bedrifter. Som trainee jobber du åtte måneder i hver bedrift, til sammen to år. Du får et 20 dagers fagprogram med profesjonell trening i kommunikasjon, coaching, ledelse og forandringsarbeid levert av bedriftspedagoger fra Kallerud Kompetanse. For å skape gjensidig læringsutbytte skreddersyr vi arbeidsperiodene til hver enkelt trainee, og du får en egen mentor i hver bedrift. Alle traineene samles til månedsmøte en gang i måneden. Slik utveksles erfaringer, og du holder kontakt med trainee-kollegaene dine.

I løpet av 10 år har 72 traineer blitt tatt opp i ordningen, og 19 av disse har studert ved UMB/NLH.

Vi søker høyt utdannede, kampklare kandidater fra alle fagområder.

Søknadsfrist er1. november og 1. mars.

Muligheter innenfor:

• Karriere: Tidligere traineer har fått solide jobber i etterkant av traineeperioden, og de er et-tertraktet på jobbmarkedet pga den brede erfaringen de skaffet seg som trainee. Det er ikke uvanlig at traineer får tilbud om fast ansettelse i en av medlemsbedriftene.

• Masteroppgaver: Våre 12 medlemsbedrifter har individuell praksis på området. Ta direkte kontakt med bedriftene.

Bedriften i tall:

Antall ansatte: ca. 10.000 til sammen i medlemsbedriftene i Innlandet. I 2008 har ordningen 18 traineer.

Snittalder: Variasjon innen medlemsbedriftene. Traineenes snittalder er 25 år.

Kjønnsfordeling: Variasjon innen medlemsbedriftene.

Avdelinger i Norge: Innlandet, i hovedsak Hamar, Gjøvik, Raufoss m.fl.

22102008

Aktuelt for hvilke av

disse studieretningene:

In document Disse har stand på UMBs Karrieredag (sider 44-56)