• No results found

av‘-,\/;~,:‘v.Je+§s«:

utfc:=3’<;ei;s¢;

?'l-~*rg\

,;,sw'ci nål

'LmKa_;« w:2H?»_:—::

5.7

f: M‘r".;3i

(3 P til vii”

Uffíjl UiS/Ö,

l`)ol<df'rit~i'tll:'

6

prosedyren.

Alle ansatte ved TRV skal forholde seg til denne prosedyren, som er basert på den generelle oppfatning av hvordan vegkanter og friområder bør se ut m.h.p. forsøpling.

Leveranser med mye potensielt flygeavfall bør dirigeres til sorteringsanlegget og ikke til fyllplassen. Ensartede partier med mye finfordelt avfall kan med fordel lastes rett i container uten å mates gjennom knuseverket. Sørg for at presenningen over støvcontainer er intakt.

- Ved deponering av avfall som innholder potensielt flygeavfall, skal komprimering og om nødvendig tildekking med aske el. lign. foretas så snart som råd.

- Når behovet er tilstede, skal opprydding av flygeavfall settes iverk. Behovet kan bli påpekt av egne ansatte, av naboer eller andre. Aktuelle steder er langs adkomstveien fra

Sandmoenkrysset, langs alle gjerder mot veien og mot naboene, langs Dovrebanen, ved pumpestasjonen og i busk og kratt i nærheten av fyllingsfronten.

Antall arbeidstimer medgått og hvor opprydding er foretatt skal dokumenteres.

Utslipp av kjemikalier

Hindre utslipp av kjemikalier i størst mulig grad og foreta nødvendig varsling dersom slikt utsÆpp skulle forekomme.

Direktøren er ansvarlig for at prosedyren er iverksatt. Driftsleder har ansvaret for etablering, vedlikehold og oppdatering. De ansatte er ansvarlig for å følge prosedyren.

Alle ansatte ved TRV skal forholde seg til denne prosedyren ved uhell som kan medføre utslipp av kjemikalier.

Uhell under lasting av farlig avfall inn i miljøstasjonen eller forsøk på ulovlig levering av kjemikalier, kan føre til søl av farlig avfall. Dette skal straks samles opp etter beste evne.

Følgende oppsamlingsutstyr skal til enhver tid finnes ved anlegget; oljesuger, kost, spade og beholdere.

- Tøm oljesuger over sølet

- Beveg oljesugeren med kost og spede slik at mest mulig blir absorbert. Prøv à unngå at søl renner ned i slukene.

- Spa avfallet opp i egnet beholder, feks. spennlokkfat, og gjenta behandlingen med oljesuger inntil underlaget virker tørt

- Dersom søl kommer ned i et sluk, skal driftleder avfallsbehandling straks varsles. Dersom utslippet innebærer forurensning av betydning, skal Brannvesenet varsles, i henhold til forskrift om varsling av akutt forurensning eller fare for akutt forurensning (se HMS&K-systemets registrering 903).

Forhold som har blitt varset til Brannveseneti henhold til ovennevnte forskrift, skal dokumenteres skriftlig og inngå i årlig räport til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Driftsstans ved Heimdal Varmesentral

Foreta, i best mulig grad, de endringer i driften som er nødvendig under driftsstans ved Heimdal Varmesentral.

Direktøren er ansvarlig for at prosedyren er iverksatt. Driftsleder har ansvar for etablering, vedlikehold og oppdatering. De ansatte er ansvarlig for å følge prosedyren.

Driftsstans ved Heimdal Varmesentral gjelder vanligvis 1 av 2 ovner. Stans av noe varighet er planlagt i forbindelse med nødvendig vedlikehold, slik at TRV er varslet på forhånd. Alle ansatte ved TRV skal forholde seg til denne prosedyren under driftsstans ved Heimdal Varmesentral.

- Normalt vil direkte levering til Heimdal Varmesentral av forbruksavfall og annet avfall med innhold av våtorganisk avfall kunne fortsette som vanlig.

- Leveranse fra TRVs sorteringsanlegg til Heimdal Varmesentral vil bli stoppet, og utsortert brennbart restavfall fra private sorteringsanlegg vil måtte deponeres på fyllplass, istedet for å levere til forbrenning.

- Alle leveranser som inneholder avfallsfraksjoner som kan material- eller energigjenvinnes, skal så langt det er hensiktsmessig, søkes sortert og gjenvunnet.

Driftsstans som medfører mottakssstopp ved Heimdal Varmesentral skal rapporteres til Fylkesmannen.

cs

§'\

‘><I_,»7.

‘.:f!‘\’vr‘ .“.?:‘>

6.1 Nøkkelinformasjon - Hegstadmoen

Adresse: Hegstadmoen 57 -

61

Tlf.: 72 54 0161 Areal: ca. 250 dekar

Bygninger: Ekspedisjonsbygning, garasje, sorteringshall, lagerhaller, pumpestasjon.

Maskiner: Kompaktorer, hjullastere, gravemaskin og div. utstyr (bilvekt, brannslanger, høytrykksspyler, luftkompressor, loglift tømmerkran, sorteringsanlegg med stjernesikt, transportband, komprimatorer, ballepresse og containere).

Avsluttet del av fyllplassen er ikke spesielt tilrettelagt for drenering av sigevann. Under dagens driftsomràde er det lagt et drensnett av 100-150 mm betong mufferør med drensplater. Drens-rørene er lagt i pukksatte grøfter for ytterligere drenering. Alt sigevann samles i pumpestasjon med fordrøyningsbasseng hvor sigevannet pumpes opp til kloakknettegnà Heimdal.

Langs østsiden av avsluttet deponi er det lagt et oppsamlingsrør for overvann. Dette krysser i .giv fyllingen og går ut i Søra. Langs sørsiden av dagens driftsomràde er det Iagt en

avskjæringsgrøft for overvann som munner ut i Søra.

Bunntettingen i deponiet består av naturiqforkommende leire.

Pumpestasjonen med funksjonskontroll, registrering av sigevannsmengder og uttak av Vannprøver for analyse.

6.2 Organisasjon

Oppdatert Organisasjonsplan for TRV finnes i HMS&K—systemets styringsdokument

006.

Alle stillingsbeskrivelser for TRV er lagt ut på EQS.

6.3 Varslingsplan/Telefonliste

Ved driftsproblemer som fører til brudd på konsesjonsbetingelsene for anlegget, skal direktør ved TRV varsles. Driftsleder avfallsbehandling er ansvarlig for at konsesjonsgivende myndighet blir varslet.

Kontakter ved avvik/ulykker:

Funksjon Nødtelefon Tlf. arb. Mobiltlf.

Brannvesen 110 72 54 76 00

Politi 112

02800

Lege/sykehus 113 06800

Produksjonssjef avfallsbehandling

72

54 01

62 90

77 63 62

Oppsynsmann sortering 7254 01 62 95 2638 96

Driftsleder gjenvinningsstasjon 72 54 01

62 97

99 63

19

Konserndirektør 72 54 05 00 91 3766 73

Organisasjonsdirektør 72 54 05 00 95 26 36 94

Driftsleder farlig avfall 72 54 05 00

99 09

47 18

Komm. renseanlegg

73

51

03

48

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag 73 1990 00

Arbeidstilsynet 8154 8222

Forøvrig vises det til Forskrift om varsling av akutt forurensning eller fare for akutt forurensing, se HMS&K-systemets registering

903.

7 VEDLEGG

A: Kart over fyllplassen.

Dokument 1098 "Drift av gjenvinningsstasjonen på Heggstadmoen (306)" Ver. 1.7 - EQS Side 1 av 1 Drift av gjenvinningsstasjonen på Heggstadmoen (306)

Forfatter: Lars Volden Gyldig fra: 17.04.2015 ID: 1098 Godkjent av: Marit Cecilie Elvebakk Revisjonsfrist: 16.04.2016 Versjon: 1.7

Formål

Formål med prosedyren er å sørge for miljøriktig og publikumsvennlig drift av

gjenvinningsstasjonen som tilfredsstiller kravene i avtalen med Trondheim kommune.

Trinn i prosedyren

Alle ansatte på gjenvinningsstasjonen skal:

1. Sørge for at publikum får korrekt veiledning i sortering av avfallet, og god fordeling av trafikk 2. Sørge for at utsorterte fraksjoner har tilfredsstillende kvalitet for videre håndtering og

gjenvinning

3. Sørge for orden, renhold og ryddighet på området

4. Sørge for opplasting av EE-avfall, PCB-vinduer, eternitt, klorparafinerte isolerglassruter m.m. og for bestilling av transport ved behov.

Driftsleder sørger for nødvendig brøyting, feiing og strøing etter behov.

Vektbetjening

- Registrerer vekt av alle leveranser av restavfall og innkrever korrekt betaling.

- Tilkaller fag-/spesialarbeider for visuell kontroll av lasset. Egenerklæringsskjema utleveres (ligger under fane "relatert").

Se stillingsbeskrivelser for mer detaljert informasjon om arbeidsoppgaver og ansvarsfordeling Brudd på punkteri denne prosedyren skal registreres som avvik.

Vedlegg

Egenerklæring om løsmasser

https://kunde.extend.no/cgi-bin/document.p1‘?pid=trV&D0cumentID=1O98&UnitID=1010 01.06.2015

Dokument 1026 "Mottak av farlig avfall fra miljøstasjoner og rødbokser (401)" Ver. 1.7 - EQS Side 1 av 1 Mottak av farlig avfall fra miljøstasjoner og rødbokser (401) }

Forfatter: Gyldig fra: 01.08.2014 ID: 1026

Godkjent av: Marit Cecilie Elvebakk Revisjonsfrist: 01.08.2015 Versjon: 1.7

Formål

Formålet med denne prosedyren er å sørge for sikker og miljømessig håndtering av farlig avfall på mottaket i henhold til lovverk, tillatelser og avtalen med Trondheim kommune (kap 6).

Innhold

Fagarbeider/ soneleder farlig avfall:

1. Sorterer alt innsamlet farlig avfall.

2. Det farlige avfallet emballeres forsvarlig og alle kolli skal merkes med deklarasjonsnummer, fareseddel og UN-nummer.

3. Ved pakking føres alle mengder opp på samledeklarasjoner, som oppbevares tilgjengelig hos driftsleder

4. Ukjent avfall behandles med særskilt aktsomhet og fagarbeider/soneleder varsler driftsleder farlig avfall ved ukjent avfall.

5. Avfall som ikke tillates mottatt (f.eks. smittefarlig, radioaktivt, eksplosivt, selvantennende) holdes adskilt fra annet avfall. Kontakter driftsleder / soneleder farlig avfall om dette.

Driftsleder

I soneleder

oppbevarer og holder kontroll på samledeklarasjoner med informasjon