• No results found

TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I LES COMUNICACIONS Objectius:

In document Pressupost UIB 2016 (sider 24-27)

1. Implantar l’Administració electrònica.

2. Millorar la gestió de les TIC.

3. Garantir la seguretat i l’accessibilitat de la informació institucional.

4. Racionalitzar l’ús de les TIC per al suport de la docència i la investigació.

5. Millorar les infraestructures TIC amb objectius d’eficiència i sostenibilitat.

6. Promoure l’ús adient, ètic i solidari de les TIC.

Línies d’actuació:

1. Millora de la gestió de les necessitats TI.

2. Normalitzar l’ús del software com a material per a la docència i la investigació.

3. Consolidar el projecte SIIU com a font de dades institucionals.

4. Desplegament del projecte AgendaUIB.

5. Consolidació i millora de les aplicacions de gestió acadèmica.

6. Experimentar nous entorns tecnològics per a la difusió del coneixement (MOOC).

7. Creació del primer quadre de comandament de dades acadèmiques.

8. Consolidar el procés de virtualització de les aules informàtiques.

9. Implantació de nous processos d’Administració electrònica: signatura d’actes acadèmiques.

10. Consolidar el projecte de comptabilitat analítica.

11. Continuar amb el programa de reciclatge Reutilitza.

Indicadors:

Previsions per a 2016

― Nre. d’ordinadors de lliure accés 462

― Nre. d’assignatures a Campus Extens 2.800

― Percentatge d’aules amb cobertura Wi-Fi 100

― Nre. de sol·licituds electròniques tramitades 27.000

― Nre. de sales de videoconferència 29

― Nre. d’hores anuals de videoconferència 4.000

― Percentatge d’usuaris diferents que han accedit a la xarxa Wi-Fi 83

― Nre. d’estudiants per ordinador en aules de docència reglada 30

― Nre. de visites diàries a CanalUIB (mitjana diària) 180

― Nre. de programes de CanalUIB (anuals) 150

― Nre. d’hores de producció de CanalUIB (anuals) 100

(1) Entenem per PDI el personal docent i investigador a temps complet. Vegeu la definició de l’indicador a la taula «Quinze indicadors institucionals de la Universitat de les Illes Balears».

(2) Balanç entre la capacitat docent i la càrrega docent, segons el document de plantilla del PDI.

ACORD NORMATIU del dia 17 de desembre de 2015 pel qual s'aprova el Projecte de Pressupost de la Universitat de les Illes Balears per a l'any 2016.

Conegudes les partides previstes als Pressuposts de la comunitat autònoma de les Illes Balears pel que fa a la Universitat, la Gerent de la UIB ha elaborat un avantprojecte de pressupost que, un cop aprovat pel Consell de Direcció, el Rector sotmet a l'aprovació del Consell de Govern, per a la seva posterior remissió al Consell Social.

Preàmbul

El Projecte de Pressupost de la Universitat de les Illes Balears per a l’any 2016 representa la consolidació d’un canvi de tendència pressupostària, que ja s’ha iniciat els dos darrers exercicis, respecte del trienni 2011-2013, en què els efectes de la crisi es varen notar amb més cruesa.

Per a l’any 2016 s’incrementa la transferència corrent i de capital de l’entitat tutelar en 2.272.384,08 euros, la qual cosa permet construir un pressupost que gira entorn de les persones, atès que s’hi destina la major part d’aquest increment. Així, es finança l’increment vegetatiu del capítol I, noves polítiques a la plantilla de la UIB, tant a PAS com a PDI, com són les partides per a promocions de PDI i PAS, l’increment del percentatge del pagament dels sexennis i l’inici del pagament del quinquennis per al PDI laboral, un projecte d’internacionalització per al PAS que impulsarà el coneixement de l’anglès en aquest col·lectiu, etc.

També s’hi incorporen els convenis que financen l’anualitat corresponent a les noves titulacions i una millora a les inversions generals de la UIB, després de molts d’anys de mancances, que ha de permetre avançar cap a l’actualització de les moltes demandes de petites inversions que des dels diferents departaments i serveis de la UIB s’han fet aquests anys. Tot plegat fa que el pressupost de la UIB per a l’any 2016 arribi als 88.659.563,95 euros.

Aquest increment en els ingressos que tindrà la UIB durant l’any 2016, juntament amb la congelació dels ingressos prevists a l’article 3 ―preus públics―, ha de permetre aconseguir l’objectiu de mantenir i millorar la qualitat de la UIB i complir dignament les nostres responsabilitats, en un context encara de dificultat econòmica.

Per tot això, es pren l’acord següent:

1. S’aprova el pressupost de la UIB per a l’any 2016 amb un estat de despeses en el qual s'autoritzen i consignen els crèdits necessaris per atendre el compliment d'obligacions per un import de 88.659.563,95 euros i en el qual l'estat d'ingressos recull els drets que hom pensa liquidar durant l'exercici per un import de 88.659.563,95 euros.

2. El detall del pressupost quant a classificació econòmica i per programes s'adjunta com a annex I.

3. La distribució del capítol 2 del pressupost de despeses per a 2016 entre els diferents centres de despesa, així com el responsable de cada centre de despesa i el programa al qual pertany, s'adjunta com a annex II.

4. S’informa de la programació plurianual d’inversions, que s’adjunta com a annex III.

5. La modificació de la relació de llocs de treball del personal d’administració i serveis s’adjunta com a annex IV.

6. S’adjunta, com a annex V, la llista de tarifes i preus públics que cobrarà la Universitat per la prestació dels seus serveis durant l’exercici de 2016.

6. Juntament amb el detall econòmic d’aquest pressupost s’aproven, també, les normes d’execució pressupostària que regiran l’execució pressupostària de la Universitat de les Illes Balears durant l’exercici econòmic de 2016, que s’adjunten com a annex VI.

7. Tots els majors ingressos que s'obtinguin dins l'exercici de 2016 seran, per resolució del Rector, incorporats al pressupost, via generació de crèdit per subvenir a les obligacions específiques corresponents en el cas d'ingressos finalistes o per subvenir a obligacions determinades pel Consell de Direcció d'acord amb la normativa aplicable.

8. Es poden tramitar fins al 29 de febrer de 2016 obligacions contretes durant l'exercici de 2015; a partir d'aquesta data, de la tramitació d’aquestes despeses se n’haurà d’informar la Comissió Econòmica del Consell de Govern. El mateix procediment serà també preceptiu per a obligacions contretes en exercicis anteriors.

9. Assabentar-se de l’estat de consolidació per a l’exercici de 2016 del pressupost propi de la UIB i de la FUEIB, per un import de 94.360.650,02 euros.

10. El Consell de Direcció queda autoritzat per prendre les mesures oportunes per desenvolupar aquest acord.

Ho faig publicar perquè se’n prengui coneixement i tingui els efectes que corresponguin.

Palma, 17 de desembre de 2015 El Rector,

Llorenç Huguet

ANNEX I

In document Pressupost UIB 2016 (sider 24-27)